Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Van’ın Başkale ilçesinde, 3 günden bu yana süren aralıksız kar yağışından sonra köy yollarının ulaşıma açılması için seferber olan Özel İdare kar temizleme araçları, çığ altında kaldı. 112 ekipleri tarafından hafif yaralı olarak bulunan araç operatörünün ambulansta tedavisi yapıldı, operatörün sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Çığdan dolayı 2 araç karın altında kalırken, Van’dan takviye ekip talep edildi.

Başkale’ye bağlı 132 köy ve mezra yolu, 3 günden bu yana yağan kar yağışından dolayı ulaşıma kapalı. Köy yollarının ulaşıma kapanmasından sonra ilçe ile bağlantıları kesilen köylüler mahsur kaldı. Başkale’ye bağlı Hasanabat köyünde acil hasta olduğu ihbarı gelmesi üzerine, Başkale İlçe Özel İdaresi kar temizleme araçları ve Başkale devlet Hastanesi'ne ait 2 ambulans köyde bulunan hastaları acil Başkale’ye getirmek için yola çıktı.

Başkale Özel İdare kar temizleme araçları yoğun kardan dolayı kapalı köy yollarını zorlu şartlar altında açmayı sürdürdü. Hasanabat köyüne 5 kilometre kala ekipler yol temizlemesi yaparken, dağlık alanlarda bulunan kar, çığ olarak aşağı indi. Dağdan gelen çığ bir aracı da önüne alarak metrelerce sürükledi. Aracın içinde bulunan kepçe operatörü Ömer Şahar, son anda kendini aracın içinden atarak karın yüzeyine çıkmayı başardı. Çığdan kurtulan araç şoförü hafif yaralandı. Kapalı köy yollarının açılması için bekleyen 112 ekipleri çığın geldiğini ve bir aracın çığ altında kaldığını görünce, çığın durmasıyla beraber yanlarında bulunan el fenerleri ile çığın altında kalan araç operatörünü kurtarmak için bölgeye yöneldi. 112 ekipleri tarafından hafif yaralı olarak bulunan araç operatörünün ambulansta tedavisi yapıldı. Araç operatörünün sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Çığdan dolayı 2 araç karın altına gömülürken, araçlar halen çığın bulunduğu bölgeden çıkarılamadı. Çığın altında kalan araçların kurtarılması için Van’dan takviye ekip talep edildi.

Başkale’de şu an araç bulunmadığı için tüm köy yolları ulaşıma kapalı. 80 bin nüfuslu ilçede 132 köy ve mezra bulunmasına rağmen ilçede sadece 2 adet kar temizleme aracının bulunması tepkilere neden oldu. Başkale’ye bugün Van’dan 2 adet kar temizleme aracı gönderildi, o araçlar ise Başkale-Van kara yolu ulaşıma kapalı olduğu için ilçeye ulaşamadı.

Editör: TE Bilisim