Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO) yoğun ilgi gördüğünü, deniz uçağının da kısa süre sonra hizmete başlayacağını kaydetti.

Altepe, Bursa’nın tarihi kimliğinin yatırımlarla öne çıktığını belirterek, bu kapsamda Bey Sarayı’nın da kente kazandırılacağını söyledi. Bursa’nın marka bir kent olması yolunda yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık salonunda gerçekleştirilen AK Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin Osmangazi İlçesi’nde hayata geçirdiği çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Osmangazi Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalar yaptığına değinerek, "Osmangazi ahenkli olduğunda Bursa daha da güzelleşiyor. Osmangazi şu anda ahenkli bu yüzden Bursa’da çok güzel bir hale kavuştu." dedi.

Büyükşehir’in yatırımlarını kentin her köşesine ulaştırdıklarını anlatan Başkan Altepe, Bursa’da ulaşımdan spora, kentsel dönüşümden tarihi projelere kadar her alanda çalışmalar yapıldığını ifade etti. “Bursa’nın silüeti değişiyor. Bursa’daki bu değişimi de diğer şehirler görüyor ve örnek alıyorlar” diyen Başkan Altepe, kentin marka projelerinin bir bir ayağa kaldırıldığını kaydederek, “Bursa’daki Bey Sarayı’nı da bu dönemde kente kazandırmayı hedefliyoruz. Tophane’deki Ordu Evi deplase edilip, Osmangazi’deki diğer eserler gibi Bey Sarayı’nın da ayağa kalkması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir’in en büyük projelerinin Osmangazi sınırlarında olduğuna dikkati çeken Başkan Altepe, dönem başında ilçede ilçe belediyesiyle birlikte yapılması planlanan 220 proje sayısının aşılarak 300’ü bulduğunu belirtti. Bursalıların tamamının imza attığı çalışmaları hayata geçirdiklerine de değinen Başkan Altepe, “Bursa’da destanlar yazılıyor. Bursa, yerel yönetimlerde öncü. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kaliteli bir marka şehir olması için gece gündüz çalışıyor, Bursa’da örnek eserler gerçekleştiriyoruz. İktidarın ve AK Parti’nin kıymetini bilmeliyiz” diye konuştu.

DENİZ UÇAĞI GEMLİK-İSTANBUL ARASINDA HİZMET VERİCEK

Yatırımlarından duyulan memnuniyeti de anlatan Başkan Altepe, BUDO’nun yoğun ilgi gördüğünü, deniz uçağının da kısa süre sonra hizmete başlayacağını vurguladı.Altepe, "Deniz uçağı Gemlik ile İstanbul arasında hizmet verecek. Pek yakında vatandaşlarımıza deniz uçağıyla yolculuk yapma alternatjini de sunacağız." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Osmangazi’de Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyonlu olarak özellikle kentsel dönüşüm alanında çalışmalar yaptıklarını anlattı. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini ise teşkilat olarak başarılı çalışmalarının devamı için yoğun emek sarfettiklerine değindi. AK Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi’ne milletvekilleri, İl Genel Meclis ve belediyelerin meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe ve mahalle temsilcileri ile partililer yoğun ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilisim