Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Siyaset Akademisi’nin Bursa’daki 11. dönem kursiyerlerine, ‘belediyecilik’ dersi verdi. Altepe, belediyeciliğin gece gündüz demeden sevgiyle yapılabilecek bir hizmet noktası olduğunu söyledi.

    Bursa’yı marka bir Avrupa kenti haline getirmek amacıyla, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti, geleceğe taşıyan hizmetlerinin yanı sıra siyasete gönül verenlerle deneyimlerini paylaşmaya da devam ediyor. Türkiye’nin pek çok kentinde öğrencilerle buluşan ve çalışmalarını anlatan Başkan Altepe, bu kez Bursa’daki Siyaset Akademisi’nin 11. dönem kursiyerleriyle bir araya geldi.

    Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda gerçekleştirilen programda, ‘Belediyecilik’ deneyimlerini paylaşan Başkan Altepe, kursiyerlerin sorularını da cevaplandırdı. Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’da son 4 yılda yaptığı çalışmalardan da örnekler veren Altepe, “Bursa’ya hizmet etmek bizim için görev değil, onurdur.” dedi.

    Çocukluğunun Bursa’da geçtiğini hatırlatan Başkan Altepe, Bursa’nın, bünyesinde yetişen yerel yöneticileriyle bugün dışarıdan gelenlerin dahi tanıyamadığı bir vizyon kent durumuna geldiğini kaydetti. Kentin adının dünyanın her köşesinde bilinmesi hedefiyle projelerine ve hizmetlerine yön verdiğini vurgulayan Altepe, “Bugün tüm dünyada kentler yarışıyor. Eskiden Bursa denince bilinmezdi, şimdi kentimizin adı markalarıyla anılıyor, ilerleyen zamanda daha da çok anılacak.” dedi.

    Başkan Altepe, Bursa’nın değerlerinin Büyükşehir Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla öne çıkarıldığına değinerek, “Bursa’da kentin ziynetlerini açığa çıkarıyoruz. Bursa’nın ‘detay’ gibi görülen işlerle çehresinin nasıl değiştiğini hepimiz görüyoruz. Konfüçyüs’ün de dediği gibi en iyi yönetim yakından yönetimdir. Bu nedenle yerel yönetimler artık çok değerli.” diye konuştu.

    Belediyelerin bugün her türlü çalışmayı -alanı olsa da olmasa da- üstlendiğini belirten Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’da okulundan hastanesine kadar her konuda bize gelen talepleri geri çevirmeden yerine getiriyoruz. Yerel yönetici boş veremiyor. Çünkü o okuldaki çocuklar bizim çocuklarımız, o yolu kullananlar bizim hemşehrimiz.” şeklinde konuştu.

    Yöneticiliğin gönüllülükle yürüyebilen bir hizmet işi olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Siyaset, okuyarak değil yaşayarak yapılır. Ben siyasette 40. yılımdayım. Siyaset, hayatımın her döneminde vardı. Çocukluğumdan ve gençliğimden beri büyüklerimle yurt seyahatlerine çıkar, babamla gezer, kim nerede ne yapıyor, nasıl davranıyor yakından gözlemlerdim. Halihazırda yerimde oturmuyor, köy köy mahalle mahalle geziyorum.” ifadelerini kullandı.

    Bu sayede hizmet üretirken halkın nabzını tuttuğuna işaret eden Altepe, “Bursa’da bir iş yaparken halkın taleplerini de dinliyoruz. Eski başkanlarımızın da görüşlerine ve önerilerine bakıyoruz. Çünkü bu şehirde büyüdük, burada yaşıyoruz, bize verilen görevi tamamladığımızda da yine burada yaşamaya devam edeceğiz. Başkanlığın ardından yine bu şehirde bu halkla yüz yüze bakacağım” diye konuştu. Cesaretle yapılan hizmetlerle Bursa’nın vizyonunun değişip geliştiğine işaret eden Başkan Altepe, kente önemli eserler bıraktıklarını da söyledi.

    Konuşmasının ardından Altepe, geleceğin siyasetçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan danışmanları Mehmet Semih Pala ile Fahreddin Yıldırım ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ da katıldı.

Editör: TE Bilisim