Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 2012 yılında 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını, 4 yıllık süre içerisinde de İller Bankası'na 31,5 milyon liralık borç ödediklerini söyledi.

Mahalle muhtarıyla biraya gelen Çoban, 2011 yılı sonuna kadar 31 mahallenin alt ve üst yapısını tamamladıklarını belirtti. Bir mahallede altyapıyı bitirmeden üst yapıya geçmediklerini belirten, Çoban, “31 mahallenin yol ve kaldırımlarında en ufak bir sıkıntı yaşanmadı. Çünkü biz, ya beton parke ya da sıcak asfalt yaptık. Eğer biz de sathi kaplama asfalt yapsaydık, elbette o mahallelerde bozulurdu. Dikkatinizi çekiyorum, çetin kış şartlarında bozulan yollar bizim çalışmaya giremediğimiz bölgelerden ibaret.” dedi.

Yol ve kaldırım düzenlemelerine hız kaybetmeden devam edeceklerini ifade eden Çoban, bu yıl içerisinde, yüzde 80'in de kaldırım olmayan Dumlupınar ve Dervişpaşa mahallelerinin tüm kaldırımlarını yapacaklarını anlattı. Çoban, Milli Birlik, Bankalar, Kurtuluş, Ambaryorlu, İnönü ve Atatürk caddelerinin kaldırımlarını da yenileyeceklerini, Nazmi Saatçi, Kocatepe ve Gazi Mahallelerinin kaldırım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını, tüm yollarına sıcak asfalt serileceğini dile getirdi.

SİT alanı içerisinde bulunan 19 mahallenin içme suyu tesisatlarını tamamen yenileyeceklerini açıklayan Çoban, kanalizasyonu olmayan bu mahallelere kanalizasyon hattı döşeyeceklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim