Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehrin içme suyu şebekesinin yenilenmesi için İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalarda proje yapımında sona gelindiğini belirtti.

    Başkan Gümrükçüoğlu, 'Sürdürülebilir Şehirler Projesi'nin tanıtımını yapmak üzere Trabzon’a gelen Dünya Bankası heyetine belediye toplantı salonunda şehir ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Lideri Stephen Karam, Türkiye Programı Koordinatörü Ina-Marlene E. Ruthenberg, Kentsel Kalkınma Uzmanı Elif Ayhan, Ashna Mathema, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakanlık Danışmanı Ebru Alarslan’dan oluşan heyet ise şehir düzeyinde planlama sistemlerini güçlendirmek ve imkanlar dahilinde çevrenin, finansal ve sosyal sürdürülebilirlik tedbirlerin güçlendirilmesi için verilebilecek teknik destekler için Başkan Gümrükçüoğlu’na bilgi aktardı.

    Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, dünyada ülkeler gibi şehirlerinde yarıştığını dile getirdi. Yapılan kentsel dönüşümleri anlatan Gümrükçüoğlu, bu konuda örnek çalışmalara imza atıldığını kaydetti.

    Şehrin altyapısını geliştirmek ve yenilemek içinde projeler hazırladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Yağmur suları ile kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması çalışmalarımız sürüyor. İller Bankası Genel Müdürlüğü proje çalışmasını tamamladı. Şehrin tümünün yağmur ve kanalizasyon sularının ayrılması çalışmasını etap etap yapacağız. Bu projeyle yağmur suları ile kanalizasyon suları ayrılarak derelerin temiz akması ve sahillerin daha da temiz hale gelmesi sağlanmış olacak." şeklinde konuştu.

    Şehrin içme suyu şebekesinin 40 yıl önce yenilendiğine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, İller Bankası Genel Müdürlüğü ile yaptıkları çalışmalarda proje yapımında sona gelindi. Projenin tamamlanmasının ardından yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini kaydeden Gümrükçüoğlu, şehrin tüm içme suyu şebekesini yenileyeceklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, ayrıca Karakaya Gurup İçme Suyu’nun iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını da ifade etti.

    Trabzon’un büyükşehir olduğunu, büyükşehirle imar bütünlüğünün sağlanacağını belirten Gümrükçüoğlu, şehirlerin sağlıklı büyüyebilmesi için imar bütünlüğünün önemine dikkat çekti. Katı atık soruna da değinen Başkan Gümrükçüoğlu, katı atıklarda depolama sisteminin kaldırılarak yerine çöpten elektrik üretilebilecek sisteme geçiş için görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi.

    Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Türkiye Sorumlusu Stephan Karam da Trabzon Belediyesi’nin yürüttüğü projelere her düzeyde destek olabileceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim