Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Alleben Göleti'nin 7 bin 469 metre karelik alanının Zirve Üniversitesi’ne meclis kararı ile kiralanmasının ardından kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan yanlış algıya bir açıklık getirdi.

Başkan Güzelbey yaptığı açıklamada, “Gaziantep Büyükşehir Meclisi’nin 15 Şubat 2013 tarihli 2.Bileşimin 9. maddesinde GASKİ Göleti’nin yanındaki 7 bin 469 metre karelik parsel meclis kararı ile Zirve Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. Ancak görülmüştür ki; bu tahsis bazı çevreler tarafından bilerek ya da bilmeyerek yanlış yorumlanmaktadır. GASKİ Göleti daha önce DSİ tarafından Taşkın Önleme Projesi olarak başlatılmış daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak bir proje haline getirilmiş, dolayısıyla bataklık olmaktan kurtarılmıştır.” dedi.

ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından, GASKİ göletinde Gaziantep’e büyük bir vizyonel getiri sağlayacak su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, fast food restoranlar, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin yapılmakta olduğunu söyleyen Asım Güzelbey, “Malum olduğu üzere Gaziantep’te bir devlet, iki de vakıf üniversitesi olmak üzere 3 üniversite bulunmaktadır. Vakıf üniversitelerinden biri olan Zirve Üniversitesi, denizcilik bölümünü açmış ve Gaziantep gibi denizi olmayan bir kentte deniz kaptanı yetiştirmeye başlamıştır. Zirve Üniversitesi belediyemize müracaat ederek GASKİ göletinde bir iskele yaparak oraya öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak küçük bir gemi yerleştirmek ve bunun yanı sıra dalış eğitimleri vermek, su altı kurtarma çalışmaları yapmak için de eleman yetiştireceğini bize ifade etmiştir. Üniversitenin bu talebinin şehrimize bir güzellik katacağı da herkesin malumudur. Boş duran bir göletin içerisinde bir geminin yüzmüş olması şehrimize inanılmaz bir güzellik katacaktır.” diye konuştu.

"BUNLAR HER SEÇİM ÖNCESİ OYNANAN OYUNLAR"

Bu çerçevede toplam alanı 1 milyon metre kareden fazla olan Alleben Göleti’nin yalnız 7 bin 469 metresini tahsis ettiklerini vurgulayan Güzelbey, “Yani devede kulak denilecek bir miktarını 20 yıllığına meclis kararı ile Zirve Üniversitesi'ne tahsis etmiş bulunuyoruz. Ancak bundan önce Harikalar Parkı’nı yaptığımızda ‘Bu parkı Fransızlara sattılar’ mantığında olan bazı kimselerin olayı yanlış yorumladıklarını ve halkı yanıltmaya çalıştıklarını üzülerek gördük. Her seçim döneminde olan bu tür karalama kampanyaları maalesef bu yıl erken başlamış bulunmaktadır. Devede kulak bir alanı, ‘Göletin tamamını Zirve Üniversitesi’ne verildi’ diye göstermek büyük bir yalandan başka bir şey değildir." şeklinde konuştu.

    Güzelbey şu ifadeleri kullandı: "Bundan önceki seçimlerde de söyledik, ‘Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar’. Hani biz Harikalar Parkı’nı Fransızlara peşkeş çekmiştik? Gaziantep’e güzellik katacağına inandığımız, öğrencilerin eğitiminde kullanılacak bir geminin, iskelenin, su oyunlarının, dalış ekibinin, arama kurtarma eğitim çalışmalarının yapıldığı bir merkezin olması kentimize ayrı bir hava getirecektir. Ancak görüyoruz ki, 7 bin 469 metre kare alan için göletin tamamının Zirve Üniversitesi’ne peşkeş çekildiği yalanı ortaya atılmıştır. Bu yalanlara balıklamaya atlamaya hazır olan eski bir milletvekilinin de yine sahneye çıktığını üzülerek görmekteyiz. Bundan önce halktan yedikleri şamarın bir benzerini yine yiyecekler ve yalanları ortaya çıkacak. Büyükşehir Belediyemizin bu çalışmaları ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi konusunda böyle bir açıklama hâsıl oldu, konuyu Gaziantep kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunuyoruz.”

Editör: TE Bilisim