Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na körfez için çağrıda bulunarak, “Büyük Körfez projesinin iki yıldır bekleyen ÇED raporu gelecek mi gelmeyecek mi? Ben icradan yanayım. ‘Onlar vaat eder, biz yaparız’ diyorsunuz ya, haydi yapın bakalım. Sayın Bakan'ın seçimden önce ÇED raporunu çıkmasını sağlaması lazım, çünkü hiçbir eksiği yok.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, Bakan Eroğlu’nun suçlamalarına cevap verdi. Eroğlu’nun, İzmir Körfezi'nde 11 yıldır neler yapıldığını bilmediğini söyleyen Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Sayın Bakanımız bilmiyor ama buradan gelip aday olduysa doğru enforme edilmesi gerekir. Beni lütfedip çağırsaydı körfez, arıtma, dere ıslahları gibi kendisiyle ilgili konularda yaptıklarımı, yapamadıklarımı anlatırdım. Kendisi de o bilgiyle siyasetini yine yapardı ancak bu konuda bir görüş istemedi. Elimizde Mart 2015 tarihli, körfezin son geldiği noktayı gösteren veriler var. Şu anda, Dünya Yüzülebilir Su Standartları’na göre İzmir Körfezi'nde yüzülebilir ama ben buna öncülük yapmak istemiyorum. Ben Aziz Kocaoğlu olarak yüzerim, belediye başkanı olarak kuzeydeki sirkülasyon kanalını açmadan yüzmem.”

Körfezdeki sığlaşmayı önlemek, İzmir Limanı’nı derinleştirerek şehir ekonomisini büyütmek amacıyla Devlet Demiryolları ile birlikte hazırlanan projenin ÇED onayını iki yıldır beklediklerini belirten Kocaoğlu, “Körfezde kirlilik söz konusu değil. Alüvyonlarla körfezin dolmasını, Efes ve Milas gibi olmamasını istiyoruz. Bu yüzden sirkülasyon kanalı yapmak istiyoruz. Sayın Bakanımız'ın, seçimden önce ÇED raporunun çıkmasını sağlaması lazım, çünkü hiçbir eksiği yok. Bir bölüm yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, bir bölüm yetki de bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim