Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir, kral ve şehzadelerin kenti olan Amasya’nın ülkede bilinen en eski yerleşim birimi olduğunu söyledi.

Amasya’nın arkeolojik çalışmalardaki buluntulara göre 8500 yıllık geçmişi olduğunun tahmin edildiğini belirten Özdemir, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Amasya’yı görmeyenler en güzelini görmemiştir.” dedi.

Özdemir şunları kaydetti; “Şehir merkezinde gündelik hayat ile iç içe yaşayan tarihi mekân ve eserler arasında Pont Dönemi Krallara ait Kaya Mezarları, Amasya’ya zenginlik ve asâlet vermektedir. Osmanlı şehzadelerinin ilk eğitim ve valilik yaptıkları daha sonra da devletin başına 'padişah' olarak geçmeleri ayrı bir değer taşır. Bunun için kent 'Şehzadeler Şehri' olarak anılmaktadır.”

Amasya’nın turistler açısından da gezilebilecek en güzel şehirlerden biri olduğunu ifade eden Özdemir, “Bir turistin 700 yıllık Müslüman mumyalarının teşhir edildiği Amasya Müzesi'ni gezmeden, Çakallardan şehri gündüz ve gece seyretmeden, Sultan Bayezid Camii’ni ziyaret etmeden, Ferhat ile Şirin Efsanesine konu olan Ferhat Su Kanalı’nı görmeden en güzelini gördük demesinler. Bu arada turistler çaylarını da, Anadolu’nun ilk ruh hastanesi Bimarhane’de çay içmelerini öneriyorum.” diye konuştu.

Başkan Özdemir; Amasya’ya ulaşım sıkıntısı bulunmadığını, şehir merkezine 40 kilometre mesafedeki Amasya-Merzifon Hava Alanı ile pazartesi, çarşamba, perşembe ve cuma günleri akşam saat 16.50’de kalkan THY uçağı ile İstanbul’dan Amasya’ya ulaşmak mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim