Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katılan askerlerden olduğu öne sürülen bir kişi, Ankara Ulus’ta polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, İrfan Baştuğ Caddesi üzerinde silahlı olduğu belirlenen bir kişi polis tarafından durdurulmak istendi. Polisten kaçan şüpheli şahıs, bu sırada bir vatandaşı yaralayarak otomobilini gasp etti. Ankara polisini alarma geçiren silahlı kişi yaralı vatandaşın da içinde bulunduğu otomobille Ulus istikametine yöneldi. Şüpheli, Çankırı Caddesi üzerinde durduruldu ama aracın sürücüsünü vurup içinde Mehmet Nevzat Alkan adlı vatandaşın bulunduğu 06 MNA 33 plakalı başka bir aracı gasp etmeye çalıştı. Silahlı saldırgan kaçamayacağını anlayınca da Alkan'ın kafasına silah dayadı. Polisle çatışmaya giren şüpheli, silahla vurularak gözaltına alındı. Olayda, gasp edilen ilk aracın sahibinin öldüğü, çatışma da iki polisin yaralandığı öğrenildi.
Polisin yaptığı ilk incelemelerde, silahlı saldırganın üzerinden askeri kimlik çıktığı, bu kişinin darbe girişimine katılan subaylardan olduğu öne sürüldü. Şüphelinin takibi sırasında da motosikletten düşen bir başka polisin daha yaralandığı belirtildi.

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada, "18 Temmuz Pazartesi günü saat 12.00 sıralarında Ulus semti Çankırı Caddesinde psikolojik sorunları olduğu değerlendirilen bir subay, gasp ettiği aracın sürücüsünü tabanca ile ateş ederek öldürmüştür. Söz konusu şahıs, güvenlik güçleri tarafından olay yerinden uzaklaşamadan yakalanmıştır" denildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim