İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince, Ramazan'da sayıları artan ve vatandaşların manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik uygulama yapıldı. Suriyeli dilenciler de Mardin Derik'teki kamplarına gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Seyyar Ekipler Merkez Amirliği tarafından Ankara genelinde yapılan operasyonda, özellikle cami önü ve kavşaklarda dilencilik yapan ve çoğunluğunu Suriyelilerin oluşturduğu dilenciler toplanarak, dilenci barınma evine götürüldükten sonra mevzuat doğrultusunda gerekli işlemler yapıldı.

Toplanan dilenciler arasında yer alan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 63 Suriyeli, Ankara Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonuyla ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü gözetiminde, otobüsle Mardin Derik’te bulunan kamplara gönderildi.

Ayrıca duygu sömürüsünü alışkanlık haline getirerek dilencilik yapan Türk vatandaşı 41 kişiye de mevzuat doğrultusunda kimlik tespitleri yapılarak, üzerlerinden çıkan paralara tutanak tanzim edildi ve gerekli uyarılarda bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, şu bilgileri verdi: “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, halkın manevi duygularını sömürerek dilenenlere karşı gerekli çalışmalar yaparken, Suriyeli dilencileri de AFAD ve Emniyet birimleri ile ortak yapılan çalışmalarla toplayarak, düzenli ve kayıtlı şekilde kamplarına gönderiyoruz.

Gönderilen kamplarda Suriyeli dilencilerin barınma, gıda, sağlık başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Ancak Suriye’de de dilencilik yaptığını tahmin ettiğimiz bazı aileler, kamplardan kaçarak tekrar büyük şehirlerde dilenmeyi tercih ediyorlar. Bu amaçla da Ankara’ya gelen çok sayıda Suriyeli var. Vatandaşlarımızdan da bu kişilere para vererek dilenciliğe teşvik etmemelerini rica ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim