‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’
Memur Sen'in Türkiye genelinde başlattığı, 'Başörtüsüne özgürlük için 10 milyon imza' kampanyası kapsamında Erzurum'da 150 bin imza toplandı. Toplanan imzalar Başbakanlık'a iletilmek üzere sendika genel merkezine gönderildi.

        Memur Sen İl Temsilcisi Erkan Ciyavul, bağlı şube başkanlarının da katılımıyla sendika hizmet binasında basın toplantısı düzenledi.

        Erkan Ciyavul, toplantıda yaptığı konuşmada, kamuda kılık-kıyafet özgürlüğünün sağlanması amacıyla başlattıkları imza kampanyasının ülke genelinde dün sona erdiğini söyledi. Ciyavul, Erzurum il genelinde 40 bin ıslak, internet ortamında ise elektronik imzalı 110 bin imza topladıklarını ifade etti. Toplanan imzaların bugün Başbakanlık'a iletilmek üzere sendika genel merkezine gönderildiğini belirten Ciyavul, "Başlangıçta belirttiğimiz 10 milyon imzanın üzerine ülke genelinde çıktık. Erzurum'da 150 bin vatandaşımız başörtüsü ve kılık kıyafet kanunun değişmesi yönündeki hassasiyeti bizleri sevindirdi." dedi.

        İleri demokrasi yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye'nin darbe kalıntısı yasalarla yönetilemeyeceğine işaret eden Ciyavul, "Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasasıyla yönetilme, hatta darbe anayasasında bile yer almayan kılık- kıyafet yönetmeliği ile kamu görevlilerinin özgürlülerini kısıtlamasını ayıbından kurtulmalıdır. Memur Sen olarak üzerimize düşeni yaptık. Milletimizin yasakların kaldırılmasına yönelik taleplerini imza kampanyamızla Sayın Başbakan'a iletiyoruz. Bundan sonra sorumluluk hükümetindir, TBMM'nindir." dedi.

        "ANAYASADA UZLAŞI OLMAMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ"

        Memur Sen İl Temsilcisi Erkan Ciyavul, 12 Eylül referandumuyla başlayan demokratikleşme hamlesinin yeni yapılacak anayasa ile sürmesinin gerektiğini dile getirdi. TBMM'de yeni anayasa ile ilgili olarak uzlaşma sağlanamamasının üzüntü verici olduğunu söyleyen Ciyavul, "TBMM'de yeni anayasa konusunda bir uzlaşı olmadığını görmek milletimizi ve bizleri üzmektedir. Seçim vaadi olan yeni anayasa konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyenleri, milletimiz bir sonraki seçimde affetmeyecektir." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim