Sismik Araştırma gemisine ve yeni temsilciliklerine adını veren Oruç Reis’in tarihteki önemine işaret eden Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin “Değerli büyüğümüz Oruç Reis gibi tek kolla bile olsa canımız, kutsal davamız, her şeyimizi borçlu olduğumuz ay yıldız için canımızı veririz” dedi. Bursa Batı Trakya Spor Kulübü’nün ve Osmangazi Şubesinin Spor Kulübü olmanın ötesinde, tıpkı Gümülcine Türk Gençler Birliği, tıpkı İskeçe Türk Birliği gibi misyonu ve görevi olduğunun altını çizen Hüseyin, “Buraya Temsilcilik statüsünü de vererek bunu tescillemiş olduk. Camiamız adına hayırlı olsun. Allah birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Millet olarak hiç olmadığı kadar birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemden geçiyoruz. Değerli kardeşlerimden bu noktada çok dikkatli olmalarını önemle rica ediyorum ” dedi.

Bursa Batı Trakya Spor Kulübümüz çatısı altında faaliyet gösterecek olan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi “ORUÇ REİS” Temsilciliğimiz açılarak, Batı Trakya Milli Davasının Anavatandaki çatı kuruluşu, 74 yıllık çınar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği kurumsal bünyesindeki kuruluşlar halkasına bir yenisini ekledi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin konuşmasının devamında önemli birçok noktaya da ayrıca dikkat çekti. Hüseyin “Daha önce de beyan ettiğim gibi, değerli büyüğümüz Merhum Şükrü Şankaya’nın da kurucuları arasında bulunduğu ve ayakta kalması için büyük emek verdiği, 42 yıl önce kurulmuş Bursa Batı Trakya Spor Kulübü Genel Merkezi ve Osmangazi Şubesi, Batı Trakya camiasının kurumsal yapılanmasının ayrılmaz birer parçalarıdır ve böyle kalacaktır.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi olarak kurumsal yapı içerisinde bir bütün olduğumuz Bursa Batı Trakya Spor Kulübü merkezinin hizmet verdiği yerde, spor kulübünün mevcut Başkanı Hasan Altay’ı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi “ORUÇ REİS” Temsilcisi olarak atadık. Bütünlüğümüzü perçinleyen bu kararımızı herkese ilan etmek istedik. Fiziken bir yer tutmadık, burada fiziken bir bina kiralamadık. Biz bir parçamız olan, evlerimizden biri olan spor kulübümüze geldik. Başkanımıza derneğimizi temsil yetkisini ve temsilci sıfatını verdik.

Açıklamalarımızda da belirttik, yine belirtiyorum bizler her ortamda ve her platformda, muhataplarına açık yüreklilikle, net ifade ve taleplerle dile getirdik ve bu akşam bir kez daha beyan ediyoruz. Bursa Batı Trakya Spor Kulübünün yeri konusunda tavrımız hep net olmuştur. Bu yer camiamızın ve Bursa Batı Trakya Spor Kulübü Genel Merkezinin kullanımında kalmaya devam edecek olan bir yerdir. Buna inancımız da tamdır.

Bu inançla da Bursa Batı Trakya Spor Kulübünün, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğinin ayrılmaz bir parçası olduğunu perçinleyecek bu temsilcilik açılışının da bundan sonraki sürece büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır.

İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?

Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin garantör ülke olarak yer aldığı 24 Temmuz 1923’teki Lozan Antlamasına göre himayesinde kaldığımız doğduğumuz topraklarda, Batı Trakya’da varlığımızı devam ettirme mücadelesi verirken, en üst perdeden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda ki “Bizler Batı Trakya’daki soydaşlarımızın dirisini de, ölüsünü de yalnız bırakmayız” söylemi bizlere bir kez daha güven vermiş ve huzur içinde doğduğumuz topraklarda yaşam mücadelesi bundan sonrada vermemizi sağlayacaktır.

Bu sebeple bizler de Batı Trakya Türkleri olarak, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve anavatanımıza teşekkürlerimizi sunmak ve parçası olduğumuz Yüce Türk Milletine bağlılığımızı beyan etmek için bugün buradaki temsilciliğimizin ismini, Türkiye Cumhuriyetinin kıta sahanlığında kalan karasularındaki yer altı kaynaklarını gün yüzüne çıkarmak için ortaya koyduğu iradenin ve Dünya’ya meydan okumanın da sembolü haline gelen “ORUÇ REİS” Araştırma Gemimizin adını vererek perçinlemeyi amaçladık. Bugün de bunu ortaya koyduk. Tavrı net olan bizler bölgede süren ve Yunanistan tarafından ısrarla tırmandırılan bu gerginliğin diplomasi ve diyalog yolu ile çözülmesini umut ediyoruz.

Ben bir kez daha siz saygıdeğer Batı Trakya Türklerinin Milli Davasını özümsemiş dava arkadaşlarıma teşekkür eder, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi “ORUÇ REİS” Temsilciliğimizin bundan sonraki süreçte, Bursa Batı Trakya Spor Kulübümüz ile davaya iyi ve güzel günlerde, hep birlikte hizmet etmesini temenni ederek teşekkürlerimi sunarım. Hepimizin riayet etmek zorunda olduğumuz pandemi tedbirleri nedeni ile bugün sayıyı sınırlı tuttuk. Kulübümüzün değerli yöneticileri ile birlikte daha önce görev alan kulüp başkan ve yöneticilerinin katılımı ile bugün hizmet ağımızı güçlendirdik. Kulübümüz ve temsilciliğimizle sağlık endişesi olmaksızın nice coşkulu etkinlikte üyelerimizle en kısa sürede bir arada olma temennisiyle hepinize saygı ve sevgilerimi iletiyorum. ” dedi.

Editör: TE Bilisim