Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Hitler’den kaçan ve 1933 de Atatürk tarafından Türkiye’ye çağırılan 86 profesörden biri olan Ord. Prof. Fritz Neumark (1900-1991),   İstanbul Üniversitesi İktisat ve Hukuk fakültelerinde dersler vermiştir.

1-İktisat Fakültesi'nde (Umumi İktisat ve Maliye Teorisi Kürsüsü) başkanlığı da yapmıştır. [1952’de döndükten sonra Frankfurt Üniversitesi’nde rektörlük yapmıştır.]

2-İstanbul üniversitesinde hocalık yaparken Prof. Neumark’a bir öğrencisinin sorduğu “Avrupalı bizi neden sevmez?” sorusuna verdiği cevap her şeyi gözler önüne sermektedir.
– Çok samimi olarak itiraf edeyim ki Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. 

3- Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir, der. 

Sebeplerini de şöyle ifade eder; 
1 -Müslüman olduğunuz için sevmezler, fakat Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam ederler.

4- 2 - En az 400 yıl Avrupa’da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz, Selçuklular Anadolu’yu, Osmanlılar da Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler.  Karadeniz’in kuzeyinden gelip Papalığı bile tehdit eden Atilla ve Cengiz Han’lar da cabası.

5- 3 -Sizi silah ile yenemeyeceklerini anlayınca sizleri içten, yapınızı, sisteminizi bozarak hâkimiyet sağlama yoluna gittiler.

6- 4- Her türlü misyoner faaliyetlerine (Hıristiyanlaştırma) rağmen Müslüman ülkelerde başarılı olamayınca,  İslamiyet’i sapık inançlara kanalize etmeyi seçtiler. 

7-5- Müslüman coğrafyasında İngiliz sömürge (dominyon) Bakanlığının çalışmalarıyla, Vahabilik ve daha birçok sapık tarikat İngilizler tarafından organize edilip Müslüman dünyasına sokuşturuldu.

Selçuklu ve Osmanlı olmasaydı İslamiyet belki bugün sadece Hicazda varlığını devam ettirirdi.

8- 6 -Kilise Türkler yüzünden İslamiyet üzerinde tam hakimiyet sağlayamamaktadır. Bu yüzden Kilise size kin kusmaktadır,

9- 7 -Sizler farkında değilsiniz ama onlar şu gerçeğin farkındalar: Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivleri tam olarak ortaya çıkarsa, bugünkü tarihin yeniden yazılması gerekir.

10- 8 -Sizler gerçek hüviyetinize döndüğünüz an, refahını sömürgecilik üzerine kurmuş olan Avrupa’nın tüm sistemi, dolayısıyla refahı çöker.

9 -Yani sizler Avrupa’nın hem tarihi hem de ekonomik düşmanısınız. Ve daima düşman olarak kalacaksınız.

11-Batının bu tutumunu bilen Atatürk “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapma kuvvetini kendinde bulacaktır (1930)” diyerek, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumlarını kurar. Anadolu da arkeolojik çalışmaları destekleyerek Sümer, Eti, Hitit gibi kadim medeniyetlerin,

12-++Türklerle bağlantısını araştırır. 

1936 da Atatürk “Tarih Kurumunun Alacahöyük’te yaptığı kazılar sonucunda bulunan 5500 yıllık buluntular Dünya Tarihini yeniden ele almaya sebebiyet verecek niteliktedir” der ve duygularını el yazısı ile aşağıdaki gibi kâğıda döker.+++

13-++“Bu memleket dünyanın beklediği, asla unutamadığı bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine sahne oldu. Bu sahne 7 bin yıllık bir Türk beşiğidir. Beşiği rüzgârlar salladı beşikteki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın yıldırımlarından, şimşeklerinden,+++

14-++kasırgalarından evvela korkar gibi oldu, sonra onlara alıştı, onları tabiatın babası olarak tanıdı. Onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu şimşek, yıldırım, güneş oldu, Türk oldu. Türk budur, yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.”

15-Atatürk “Anadolu en aşağı 7000 yıllık bir Türk Beşiğidir”. 

Batı, Atatürk’ün vefatından sonra, Osmanlı’ ya uygulayıp başarılı olduğu “içten fetih” faaliyetlerine tekrar başlar.

16-ABD ile 1 Nisan 1939'da başlayan ve 27 Aralık 1949 da yapılan Eğitim Antlaşmalarıyla, Türkiye’de eğitimi Amerikalıların ele geçirdiğini artık herkes biliyor. O yıllardan sonra Türk Halkına ancak Batı Dünyasının işine geldiği gibi (Mankurtlaştıran) eğitim verildi.

17-Neumark’ın anlattığı sebeplerle tarihten Türkleri silmek isteyen Batı, Anadolu’ya Türklerin 1071’de gelerek işgal ettikleri tezini okullarımızın tarih kitaplarına sokarak Türk halkının zihnini bulandırır durur!
Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yola tekrar giremezsek işimiz zor.

Editör: TE Bilisim