YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Türkiye Elektrik İdare Anonim Şirketi (TEİAŞ) Batman Bölge Müdürlüğü tarafından kentteki down sendromlu ve lösemili 71 çocuğa yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi.

TEİAŞ’ın bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Azmi Çelik, TEİAŞ Bölge Müdürü Süleyman İlhan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, çocukların aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikler kapsamında çeşitli oyunlar sahnelenirken, Rus uyruklu kadın kuklanın halay çekmesi ve oyunları izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Etkinliğe katılan çocuklara TEİSAŞ tarafından patlamış mısır, Osmanlı şekerlemesi ve çeşitli yiyecekler ikram edildi. Down sendromlu ve lösemili çocuklar yöresel halk oyunları ekibi ile beraber uzun süre halay çekerek eğlendi.

Vali Azmi Çelik burada yaptığı açıklamada, bu çocukların toplumla iç içe olmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, bu tür etkinliklerin fayda sağladığını kaydetti.
Çocukların gönüllerince eğlendiğini belirten Çelik, "Tıbbi tedavinin yanında böyle etkinlikler çocuklarımızın hayata bağlanması ve aileleri ile hayat daha mutlu bir şekilde tutulmasına vesile olduğu için çok önemlidir. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

TİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan ise, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde ev sahipliği yaptıklarından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Düzenlenen etkinliğe kent genelinde toplam 71 down sendromlu ve lösemili çocuğun katıldığını belirten İlhan, bu etkinliği düzenlemelerinin amacı ailelere destek olmak olduğunu ifade etti.

Editör: TE Bilisim