Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz Fotoğrafta ucuz ıstakoz kuyruğundaki yerel halkı görmektesiniz
Batman Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Dün Hep Beraberdik, Bugün de Hep Beraberiz’ projesi kapsamında, 'İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma’ yarışmasının finali yapıldı.

Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve sanatçı Reha Yeprem’in sunuculuğunu yaptığı yarışmayı; Vali Yılmaz Arslan, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, çok sayıda kamu kurum yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtar, vatandaş, öğrenci ve veliler izledi.
Yarışmaya, 46 ilkokuldan 564 öğrenci arasından, İstiklal Marşı'nı ezbere okuyanlar arasında yapılan elemelerin ardından, finale kalan 6 öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Reha Yeprem'in şiir dinletisi ile başlayan finalde dereceye kalan 6 öğrenci, İstiklal Marşı'nı sırayla okuyarak yeteneklerini gözler önüne serdi. Reha Yeprem’in Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı ve Safahat kitabında yer alan başta ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiiri olmak üzere, kendine has sunumuyla okuduğu eserler, salonda hem duygulu hem de coşkulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yapılan final yarışmasının sonunda ise jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu adaylardan Seher Keskin, birinci seçilerek, Netbook bilgisayar ödülünü Vali Yılmaz Arslan’ın elinden aldı. İkinci ve üçüncü olan Mihriban Şen ile Serhat Hızmalı'ya Tablet PC verilirken, son üç sırayı paylaşan Büşra Başaran, Bahar Gündoğdu ve Hülya Kılıç’a ise dijital fotoğraf makinesi hediye edildi.

Pogramın sonunda katılımcılara hitap eden Vali Yılmaz Arslan, yarışmadaki her adayın kendisi için birinci olduğunu ve çok değerli olduğunu belirterek, yarışmayı düzenleyenlere teşekkür etti. Vali Arslan, “Bizler bu ve benzeri programları bundan sonra da yapacağız. Çocuklarımızdan çok şey bekliyoruz. Bu nedenle çocuklarımız için üzerimize düşeni yapacağız.” dedi. Her yeni neslin, bir önceki nesilden daha iyi yetişmiş olduğunun altını çizen Vali Arslan, bunu finalde bir kez daha müşahede ettiklerini kaydetti. Tören, verilen ödüllerin ardından çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim