Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Batman Tabip Odası yaptığı basın açıklamasında, Batman’da son günlerde kızamık teşhisi konulan hasta vakalarında artış gözlendiğini belirtti.

        Tabip Odası yaptığı açıklamada, 16 gün önce kızamık vakasının 2 olduğu Batman’da aradan geçen zaman zarfında resmi rakamlara göre bu sayının 55’e çıktığını bildirdi. Gerçekte ise rakamın daha da çok olduğunu ileri süren Tabip Odası, daha önce bu konuda uyarıda bulunduklarını, ancak uyarılarının yeterince dikkate alınmadığını savundu.

        Suriye’deki çatışmalı ortamdan Türkiye'ye geçişlerin başladığı günlerde Türk Tabipler Birliği olarak uyarılarda bulunduklarını söyleyen Türk Tabipler Birliği Merkez konsey üyesi Zülfikar Cebe, Suriye’den gelecek olan siyasi mültecilerin mutlaka aşılanması gerektiğini kaydetti.
Zülfikar Cebe, vatandaşların aşılanma konusunda sağlık çalışanlarının uyarılarını dikkate almalarını ve hiçbir kaygı taşımadan aşılama faaliyetlerine katkı sunmalarını istedi.

        Batman Tabip Türk Tabipler Birli Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Erdoğan Pekkolay ise 2 -3 haftadan beri sahada çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Mahallelerde ev ev gezerek aşı çalışmaları yürütüyoruz. Şu an itibari ile Batman merkezde kesin tanı konulmuş 55 vaka var, bunların içinde Suriye uyruklu olan da Türk olan da var. Kızamık vakalarının içinde çocuk yaş grubu olduğu gibi 20 yaş grubunda olan vakalar da var. Dikkat ederseniz Halk Sağlığı Müdürlüğünden bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Halk sağlığında çalışan arkadaşların, bakanlığın bu konuda kendilerini sıkıştırdıklarını, kesinlikle basına bu konuyla ilgili bilgi paylaşmamalarını, hele hele salgın lafını hiç kullanmamalarını ve salgın konuları ile ilgili sadece Sağlık Bakanlığının yetkili olduğunu ve kendilerinin de bu konuda çekinceli davrandıklarını söylediler.” ifadelerini kullandı.

        Kızamık salgınının duyulması üzerine Batman Belediyesi Sağlık Merkezi’ne akın eden vatandaşlar çocuklarını aşılatmaya başladı.
Editör: TE Bilisim