Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü Dr. Nefi Demirci Hakk'a Yürüdü
Malatya Umut Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (UMUT-DER), Kardeşlik Projesi kapsamında Batman’dan gelen lise öğrencileri, Malatya’nın tarihi turistik yerlerini gezdi.

    Batman İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören 49 öğrenci, Kardeşlik Projesi çerçevesinde Malatya’ya geldi. 2 gün süren gezi boyunca Malatya kent merkezi ve ilçelerdeki tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden öğrenciler, Battalgazi’deki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Darende’deki Somuncu Baba Külliyesi ile Gürpınar Şelalesi’ni gezdi. Birçoğu Batman dışına ilk defa çıkan çocuklar, Malatya mutfağına özgü yemekleri de tatmayı ihmal etmedi.

    Öğrenciler gezi programı sırasında Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile de yemekte bir araya geldi. İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restorant'ta düzenlenen yemekte konuşan Başkan Ahmet Çakır, Batmanlı öğrencileri şehirde görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Türkiye’nin farklı kentlerinde gerçekleştirilen kardeşlik projeleri ile doğudaki öğrencilerin batıya, kuzeydekileri güneye taşındığına değinen Çakır, ‘Bu projelerle Türkiye'nin kültür sentezi güzel bir şekilde harmanlanıyor. Şehirler, aileler, bireyler arasında sıcak diyaloglar ortaya konurken toplumsal barışın zemini sağlamlaştırılıyor. Böylesine güzel bir projeye imza atan insanları tebrik ediyor, çalışmalarında muvaffak olmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

    UMUT-DER Başkanı Hatice Erşan da bazı etkenler nedeniyle ülkede insanların birbiriyle daha az iletişim kurmaya başladığını, Türkiye’ye özgü güzel adetlerin yok olmaya başladığını belirtti. Türkiye’de asırlardır varolan birlik, beraberlik ve dayanışma geleneğini geleceğe taşımak amacıyla ‘Kardeşlik Projesi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen Erşan, proje kapsamında Batman’dan 49 öğrencinin Malatya’ya gelerek şehre iki gün misafir olduğunu kaydetti.

    Konuşmaların ardından dernek tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a plaket ve çiçek verildi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuk öğrencilere hediyeler dağıttı.

Editör: TE Bilisim