Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Batman’ın Kozluk ilçesinde 3 gün önce kaybolan gencin terör örgütü IŞİD tarafından kaçırıldığı iddia edildi.

Kozluk İlçesi Tepecik Mahallesi'nde ikamet eden Erkan Erkun(23) iş yerinden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla buluşmaya çıktı. Erkun’un arkadaşlarıyla görüştükten sonra bir daha eve dönmediği ve 3 gündür kendisinden haber alınamadığı belirtildi. Bu arada Erkun’un araba ile eve gitmek üzere yola çıktığı Kozluk ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bir tarlada anahtarı üzerinde olarak terk edilmiş şekilde bulunduğu öğrenildi.

Üç gündür çocuklarından haber alamayan aile, İnsan Hakları Derneği Batman şubesine başvuruda bulunarak, Erkun’un bulunması için yardım istedi.
Kaybolan Erku'nun amcası amcası Ömer Erkun, başvurudan sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yeğenin bulunması için dernekten ve diğer yetkililerden yardım isteyen amca Erkun, 3 gündür yeğeninden haber alamadıklarını kaydetti.

İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır ise kayıp olaylarının son zamanlarda yoğunluk kazandığını belirterek, Erkan Erkun'un ailesinin kendilerine başvuruda bulunduğunu ifade etti. Bağatır, şunları kaydetti: "Son bir kaç yıldır yoğunluk kazanmış kayıp olaylarına bir yenisi daha eklendi. Erkan Erkun 3 gün önce gece eve gelmemiş ve aile sabah işyerinin de kapalı olduğunu gördü. Kullandığı aracının ise Kozluk ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bir tarlada anahtarı üzerinde olarak terk edilmiş şekilde bulunmuştur. Acilen bu olay bizlere aksettirildi ve başvurularını aldık. Ailesi Erkan’ın hayatından endişe duyması ve olayın gerektirdiği aciliyete binaen ailenin de izni ile bunu basınla paylama gereği duyduk. Erkan’ın Suriye’de son dönemlerde faaliyet yürüten yasa dışı terör örgütü IŞİD’e kazandırılmak üzere kaçırıldığı sanılıyor ve hayatından endişe ediliyor. Bu konunun acilen ele alınarak yetkili makamların gecikmeksizin konuya dair ciddiyetle üzerinde durması ve gerekli tedbirler alınarak en azından Erkan’ın yurtdışına kaçırılmasının önüne geçilmesi gerekir."

Editör: TE Bilisim