Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde, 13 yıl önce ana okulu öğretmeni Şeref Göksen Tel'i silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan 47 yaşındaki Alper Ege, cezası Yargıtay'da onanınca gözaltına alındı. Ege'nin bir yıldan bu yana yakalanmamak için TIR şoförlüğü yaptığı öğrenildi. Emniyet müdürlüğünde işlemleri yapılan Ege, sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bir ana okulunda öğretmenlik yapan Şeref Göksen Tel, 28 Eylül 1999'da annesi Güllü Tel'i telefonla arayıp, "Otobüs durağındayım. 15 dakika sonra evde olurum" dedi. Polis, bu tarihten sonra Tel'e bir daha ulaşamayan ailesinin başvurusu üzerine, genç kızın cesedini, İmamoğlu'na bağlı Faydalı köyü yakınlarındaki tarlada başından silahla vurulmuş olarak buldu. İntihar ettiği sanılan genç kıza yapılan otopside, tabancanın öğretmenin sağ elinde olduğu, kurşunun sol şakaktan girdiği, kızın elinde barut izlerine rastlanmadığı ortaya çıktı. Olay yerinde bulunduğu ileri sürülen 'Herkesi seviyorum. Elveda' yazılı notun da öğretmenin kendisine ait olmadığı tespit edildi.

Emniyet Cinayet Bürosu ekipleri, Şeref Göksen Tel'in ataması yapılmayınca o dönem bir partinin ilçe başkanı Alper Ege'nin yanına giderek yardım istediğini belirledi. O zaman partisi iktidar ortağı olan Ege, yardım sözü verdi genç kızdan kendisi ile birlikte olmasını istedi, İddialara göre, genç kız, teklifi kabul etmeyince konuşmak için gittikleri bir yerde genç kafasından vurarak öldürdü. Polis, Ege ile yanındaki arkadaşı Bedi Levent Yakar'ı gözaltına aldı. İlk duruşmada mahkeme olayın intihar olduğunu düşünerek sanıkların beraatına karar verdi. Ancak Tel'in ailesi Yargıtay'a başvurdu.

Yargıtay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine yapılan yeni yargılamada, Alper Ege 27 yıl, suç ortağı arkadaşı Bedi Levent Yakar ise 10 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Bu karar, Yargıtay tarafından bir yıl önce onandı. Ege, sahte kimlikle TIR şoförlüğü yaparken Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı cinayet bürosu ekiplerince otoyolda yakalandı. Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan Ege, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Editör: TE Bilisim