Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Bayburt'ta 2012 yılında 155 polis imdata yapılan ihbarların hiçbirinin asılsız olmadığı belirtildi.

        Bayburt Emniyet Müdürlüğü’nce Gençosman Mahalle Odası’nda huzur toplantısı düzenlendi. Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, toplantıdaki konuşmasında yaptıkları ve yapacakları çalışmalarla kentin huzurunu artırmayı ve Bayburt’ta güvenlik bilincinin oluşması yanında devam etmesini amaçladıklarını söyledi. Aydoğan, yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı: ''Bayan polis memurlarımız mahalle odalarında hanımefendileri bilgilendirecekler. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi dolandırıcılık ile ilgili çalışmalarımız var. Bu çalışmaların içeriğini hemen hemen her haneye ulaştırmayı düşünüyoruz. Basın yoluyla vatandaşlarımızın bilgisine sunacağız. Vatandaşımız bilgilendirmek adına hazırladığımız broşürleri sizlere dağıtacağız. Amacımız Bayburtlu vatandaşlarımızda güvenlik bilincini oluşturmaktır. Mesela iş yerleri kendi güvenliğini temin için ya kamera koyacak ya da alarm sistemi koyacak. Her ne kadar bizim yaya ve motorize devriyelerimiz var ise de artık kendi tedbirimizi de almamızın zamanı çoktan geldi."

        2012 yılında Emniyet Müdürlüğü 155’e yapılan 4 binin üstünde ihbardan bir asılsız ihbar dahi yapılmadığı için Bayburt halkına teşekkür eden Aydoğan, "Meslek hayatımda pek çok vilayet gezdim. Böyle bir manzara ile karşılaşmadım. Demek ki Bayburtlu vatandaşlarımızın son derece sağduyulu, dürüst, namuslu insanlardan oluşan bir topluluk olduğunu burada gördüm." diye konuştu

        Şehir içinde emniyet kemeri takma oranının yüzde 15 olduğunu açıklayan Aydoğan, "Bu oran çok düşük. Şehirler arası yolda ise yüzde 90. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte biz emniyet kemeri takmanın önemini anlatan çalışmalar yaparak, emniyet kemerini takma alışkanlığını üst seviyelere çıkaracağız. Kazalarda emniyet kemeri takılmadığında çok ciddi kayıplar veriliyor. Emniyet kemeri yüzde 34 oranında kişileri koruyor. Bir de motosiklet kullanımında kaskı yüzde 90’lara çıkaracağız." şeklinde hedeflerini açıkladı.

        Aydoğan, mahale sakinlerinin taleplerini de dinledi. Çoruh kenarında 2012 yılında hizmete giren Rabia Kadıoğlu Parkı’nı ailelerin sıklıkla yürüş ve gezinti için kulandığını, ancak zaman zaman burada içki içip çevreyi rahatsız edenlerin olduğunu, bu konuda önlem alınması talebi üzerine Aydoğan, Bayburt Saat Kulesi’nden parka kadar olan alanı sürekli denetleyecekleri bilgisini verdi.

        Bayburt’ta terör olaylarının en az yaşandığı, buna karşın TEM şubenin çalışmalarının sürdüğüne değinilen toplantıda, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen 30 evin mevcut olduğu, onların bütün sorunlarının çözülmesi için çalışıldığı ve gerekli yardımın yapıldığı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim