Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, yangın çıkan evde hayatlarını riske atarak 14 kişiyi kurtaran itfaiye personelini ödüllendirdi. Baydemir, “Allah sizden razı olsun, yüz akımız oldunuz.” dedi. Baydemir, itfaiye personeli Aslan ve Işık’a birer maaş ikramiye ve birer kol saati hediye etti.

Merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi’nde bir apartmanın 8. katında önceki gün çıkan yangının faciaya dönüşmesini itfaiye engelledi. 5 yaşındaki Ferzende İpek’in hayatını kaybettiği yangında 4 dakika içinde olay yerine varan ekipler, alev ve dumanların arasından 14 kişiyi kurtardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kendi canlarını hiçe sayan itfaiye personeli Ferdin Aslan ve Özcan Işık’ı kabul etti. Genel Sekreter Fahrettin Çağdaş ve İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici’nin de eşlik ettiği görüşmede Baydemir, şöyle konuştu: “Her şeyden önce bu yangında küçük bir çocuğumuzu kaybettik, üzüntümü paylaşmak istiyorum, ailesine de baş sağlığı diliyorum. Büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü, acı çok daha büyük olabilirdi. Arkadaşlarımız kendi hayatlarını tehlikeye atarak hayat kurtardılar, can kurtardılar. Allah sizden razı olsun.”
Evin dış kapısının yandığını, böyle bir yangına ilk defa tanıklık ettiklerini belirten Baydemir, olayın tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkmasını istediklerini söyledi. Baydemir, “Arkadaşlarımız hayatlarını tehlikeye atıp kurtarma faaliyetini yapmasaydılar büyük bir katliam olacaktı. Yangın raporlarını incelerken tüylerim diken diken oluyor. Evin içerinde onca insan ve çocuk vardı. Dış kapının dış tarafı yanıyor, bu yetmiyor asansör kapısı yanıyor, dairenin kapısına sıçrıyor... Sanki bu yangın insanların dışarı çıkmasını, koridoru kapatmak için kurgulanıyor.” dedi.

Editör: TE Bilisim