MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Diyet Uzmanı Merve Çapaş, Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirebilmek için önerilerde bulunarak, “Bayram gününde süt ve ayran için. Kalsiyumun en iyi kaynağı olan süt ve süt ürünleri yağ yakımına yardımcı oluyor. Bu nedenle mutlaka bayramda bu tip içecekleri tüketin. Kahvaltıda 1 bardak süt, yemeklerde ise ayran içerek bunu sağlayabilirsiniz.” dedi.

Ramazan Bayramı'nda beslenme alışkanlıkları ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söyleyen Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Çapaş, Ramazan Bayramı’nı sağlıklı geçirebilmek için şu önerilerde bulundu: “Bayramın 3 gün olduğunu unutmayın. Bayram sabahı sanki bu kahvaltı son kahvaltınızmış gibi yiyeceklere aniden yüklenmeyin. Önünüzde istediğiniz gibi yemek yiyebileceğiniz uzun saatler var. Bu nedenle fazla ve hızlı yemek yemekten uzak durun. Bayram ziyaretine giderken tok olun. Evden çıkmadan önce mutlaka sağlıklı bir yemek yiyin. Yemek tercihiniz taze sebze ve et ürünlerini içeren bir yemek olabilir. Evde yiyeceğiniz öğünde meyve ve ekmek yemezseniz bu hakkınızı bayram ziyaretinizde kullanabilirsiniz. Örneğin; zeytinyağlı yeşil fasulye, patlıcan, enginar gibi bir sebze yemeği veya kabak, havuç, mantar, kırmızıbiber ile hazırlanmış sebze sote bir öğünde tercih edilirken diğer öğünde de ızgara veya fırında köfte, tavuk, kırmzı et ve balığa yer verilebilir. İkram edilen her yiyeceği yemeyin. Her davette tabakta bulunan güzel lezzetlerin tamamını tüketmeyin, birer çeşit alarak tüm sevdiklerinizin gönlünü alabileceğinizi unutmayın. Çikolata tüketiminizi sınırlayın. Günlük ne kadar çikolata, lokum yediğinizin farkına varın. Günde 2 çikolatayı geçmeyin.”

“Bayramda yeme disiplininizi değiştirmeyin.” diyen Diyet Uzmanı Merve Çapaş, “Bayramın diğer günlerden bir farkı olmadığını unutmayın. Bu nedenle bayramda da yemek disiplininizi değiştirmeyerek ana ve ara öğünlerinizi yapın. Süt ve ayran için. Kalsiyumun en iyi kaynağı olan süt ve süt ürünleri yağ yakımına yardımcı oluyor. Bu nedenle mutlaka bayramda bu tip içecekleri tüketin. Kahvaltıda 1 bardak süt, yemeklerde ise ayran içerek bunu sağlayabilirsiniz. Sevdiklerinize sağlıklı yiyecekler hazırlayın. Bayram sofralarında sevdiklerinize yağlı, kızartmalı yiyecekler hazırlamaktan kaçının. Bu yiyecekler yerine sebze ve et içeren yemekler yapabilirsiniz. Şerbetli tatlılardan ziyade sütlü ve meyveli tatlılar ikram edebilirsiniz. Spor yapmayı ihmal etmeyin. Günde yaklaşık 2 litre su için. Açık büfelere kanmayın.” uyarısında bulundu.

Editör: TE Bilisim