Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında, Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Arife günü Türkiye’nin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda ise kısa süreli mevzi sağanak yağışların görülebileceğini vurguladı. Eroğlu diğer bölgelerin ise açık ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini kaydetti. Eroğlu, “Bayramın 1’inci ve 2’nci günü ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Ağrı, Van ve Bitlis çevrelerinde hafif sağanak geçişlerin görülebileceğinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Diğer bölgelerimizin ise açık ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor” diye konuştu.

Bakan Eroğlu, bayramın 3’üncü gününde ise ülke genelinde yağış beklenmediğini, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunun parçalı ve çok bulutlu diğer bölgelerimizin ise açık ve az bulutlu olacağını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan Bayramı boyunca yurdumuzun büyük bir kısmında hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında Güney Ege ve Akdeniz kıyı kesiminde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul, Bursa, Konya ve Kayseri’de 30 ila 32, İzmir ve Manisa’da 34 ila 36, Zonguldak, Samsun ve Trabzon’da 25 ila 27, Erzurum ve Van’da 27 ila 29, Adana, Antalya, Aydın ve Muğla’da 37 ila 40, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 ila 41 derece olacağı tahmin ediliyor.”

Editör: TE Bilisim