Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde, kıyı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredecek, yurt genelinde yağış beklenmiyor.
Yağışların, öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Akdeniz bölgesinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Antalya'nın doğusunun yüksekleri, Çankırı, Sivas, Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin yer yer üzerinde seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Sinop ve Samsun kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimleri, Kars, Ardahan ve Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji, su baskını, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

BAYRAMDA YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Ramazan Bayramı süresince Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sivas, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın Kıyı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda dağlık kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği diğer bölgelerimizin ise parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ramazan Bayramı süresince yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor, Bayramın 1. günü Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, 2. günü Artvin ve Ardahan çevrelerinde, 3. günü ise Kars, Ardahan ve Erzurum'un kuzeyinde kısa süreli sağanak geçişleri görülebileceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde kıyı kesimlerde ise normalleri civarında seyreden hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Parçalı bulutlu.(31)

ANKARA: Parçalı bulutlu. (33)

İZMİR: Az bulutlu. (33)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

ANTALYA: Az bulutlu, iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğusunun yüksekleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(30)

ERZURUM: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kuzey ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(37)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İstanbul'un Sabiha Gökçen Hava Limanı ile Kocaeli Cengiz Topel meydanı ve çevresinin yer yer sisli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, İç Ege yer yer parçalı bulutlu.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Osmaniye ile Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Sivas çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışlar, öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan ile Erzurum'un Oltu, Tortum, Narman, Şenkaya ve Olur ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu.



Editör: TE Bilisim