Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Burdur BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy, Türkiye'de bugün adeta bir güç zehirlenmesi halinin yaşandığını ifade ederek, hukuk adına da cinayet işlendiğini kaydetti. AK Parti iktidarını, geçmiş dönem iktidarlarının yaptıkları hata ve yanlışlıklara rahmet okuttuğunu belirten Türksoy, "Bu hükümet döneminde darbe dönemlerine bile rahmet okutur bir kin ve nefretle işler yapıyor. İktidara karşı duran bütün cemaat, cemiyet, sivil toplum örgütleri, hatta siyasi parti mensupları, fişlendiği gibi bir çoğuna açık gizli operasyonlar yapılıyor.” diye konuştu.

İktidarın, kendilerinden olmayanlara büyük bir baskı oluşturarak, adeta korku imparatorluğu kurulduğunu dile getiren Başkan Türksoy, şöyle devam etti: “Bir çok kurum çalışanı devlet veya özel sektör çalışanı bu iktidar döneminde zikri fikri siyasi düşüncesi ile ayrıştırılarak farklı görüşlere bir tahammülsüzlük ve bir öteleme politikası uygulanmaktadır. Hükümet bu günlerde de basın yayın organlarına da aynı muameleyi uygulamaya başladı. Hayali senaryolarla film yapanlara, senaristinden yönetmene, yönetmenden oyuncusuna kadar hayali kurguları bile kabullenemez halde yani insanların hayallerini bile bir tehlike unsuru gibi görüp, gözaltına almaya başladı. Bu apaçık cinnet hali ve nerede duracağı kestirilmeyecek kadar tehlikeli bir gidiştir.”

ZAMAN'A MORAL ZİYARETİ

Öte yandan Burdur Reyyan Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Seda Sarı ve dernek üyeleri Zaman Gazetesi Burdur bürosunu ziyaret ederek özgür basına darbeyi kınadı. Demokrasi ve hukuka aykırı olan özgür basının susturulmasının, muhalif tüm seslerin susturulması anlamına geldiğini belirten Sarı, “Türkiye’de tirajı en yüksek basın organı Zaman Gazetesi ve Anadolu’da halkın değerlerine saygılı bir yayın yapan Samanyolu Televizyonu yöneticilerinin gözaltına alınmasını, özgür basın açısından yanlış buluyoruz. Demokrasilerin vazgeçilmezlerinden biri de özgür basındır. Bugün bir basın kuruluşuna yapılanların, yarın herhangi bir sivil toplum kuruluşuna yapılmayacağının bir garantisi yok. Bu yüzden bugün özgür basına destek olma günü.” diye konuştu.

Dernek üyeleri adına konuşan Neşe Ateş de, “Dernek olarak bugünleri dayanışma günleri olarak görüyoruz. Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonuna yapılan bu zulmü şiddetle kınıyoruz. Biz her zaman haklının yanında olduk. Zalime karşı da dik durduk. Tüm üyelerimiz abonelik sayılarını iki katına çıkardı. Zaman ve Samanyolu'nun dik duruşunu gönülden tebrik ediyoruz.” dedi. Ateş, dik duruşundan dolayı Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu çalışanların tebrik etti.

Editör: TE Bilisim