Türk bayrakları ile tekbir getirerek alana gelen kalabalık BDP’li milletvekillerinin tahrik edici konuşmasından sonra otobüsü taşlamak istedi.

Gerginlik güvenlik güçlerinin ik grubun arasına girmesiyle engelledi.

Gültan Kışanak ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Adıyaman’ın Gölbaşı İlçesi’nde partisinin düzenlediği barış mitingine katıldı. BDP ilçe binası önünde düzenlenen mitingde Kışanak ve Önder, parti otobüsü üzerinden alanda toplanan yaklaşık 300 kişilik gruba hitap etti.

Ellerinde Türk bayrağı ile 200 kişi tepki gösterdi

Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!

BDP’li vekillerin tahrik edici konuşmasından sonra 200 kişilik kalabalık, ellerinde Türk bayrakları ile tekbir getirerek alana geldi. Tepkili kalabalığın alana gelişine, BDP’lilir tepki gösterdi. 

Öcalan'ın selamını getirdik deyince ortalık karıştı

Oluşan gerginlik üzerine polisler iki grubun arasına girerek karşı karşıya gelmelerini engellemeye çalıştı. Bu sırada otobüs üzerinden konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in partililerine, "Sizlere Abdullah Öcalan’ın selamını getirdik" demesi gerginliği arttırdı.

Otobüse taş atmaya başladılar

Türk bayrakları ile alana gelen grupta bulunanlar, yerden aldıkları taşı BDP’lilerin olduğu alana ve milletvekillerinin üzerinde bulunduğu otobüse atmaya başladı. Polisin engellediği kalabalık daha sonra alandan uzaklaştırıldı.

Kısa süreli gerginliğin ardından partililere hitap eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, yıllardır acı yaşayıp gözyaşı döktüklerini ifade ederek, "Senelerdir evlere, ocaklara ateş düştü. 


Yapılan konuşmaların ardından BDP milletvekillerini taşıyan araçlar polis eşliğinde ilçeden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim