Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Terör örgütü PKK’nın silah bırakması için yapılan görüşmelerin somut netice vermesini istediklerini ifade eden BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, çözümsüzlük konusunda Türkiye’nin yeteri kadar deneyime sahip olduğunu söyledi. Tuncel, çözüme daha yakın olunduğu yönünde hava olduğunu ifade etti.

Kocaeli'nde gözaltına alınan öğrencilere destek vermek amacıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yapan öğrencilere destek veren BDP Milletvekili Sebahat Tuncel, terör örgütünün silah bırakması için yapılan görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Görüşmelerle ilgili soruya, “Eş Başkanlarımız kısa süre içerisinde kapsamlı biri açıklama yapacaklar, onu bekleyelim.” cevabını veren Tuncel, çözüme yakın olunduğu şeklinde hava bulunduğunu kaydetti.

Görüşmelerin önemli olduğunu belirten Tuncel, “Ama bu görüşmelerin bir müzakereye dönüşmesi ve Kürt sorununun çözülmesine vesile olması önemli. Türkiye halklarının beklediği şey bu. Bizim beklediğimiz şey bu. Gerçekten 30 yıldır bu ülkede yeterince savaş gördük. Türkiye çözümsüzlük konusunda yeterince deneyime sahip. Bir kez daha çözüm yolunda önemli bir adım olur. Muhtemelen yarın öbür gün Eş Başkanlarımız kapsamlı bir açıklama yapacak.” diye konuştu.

“Çözüme daha yakınız diyebilir misiniz?” sorusuna Tuncel, “Öyle bir hava var. Biliyorsunuz Türkiye’de çok umut ettik, umutlarımız çok kırıldı. Biz bu olumlu havanın somut bir müzakereye dönüşmesini umuyoruz. Türkiye’nin, kamuoyunun ihtiyacı bu. Türkiye’de barış Ortadoğu’da barış bizim temel stratejimiz, umarım 2013 yılı Ortadoğu halkları için barış yılı olur.” dedi.


Tuncel, “Dünyada teröristi en çok olan ülke Türkiye. Nasıl oluyor demokrasi? Bu kadar teröristi olan bir ülkede demokrasi çıkar mı? Çıkmaz tabi ki. Bir yandan diyeceksiniz ki; ‘görüşmeler var, bu süreci önemsiyoruz’ evet bu süreç önemlidir. Bu ülkenin temel sorunlarından birisi Kürt sorunudur. Bu sorun çözülmeden Türkiye’nin demokratikleşmesi mümkün değildir.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim