Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, polis tarafından iki belediye çalışanının gözaltına alınması ve bilgisayarına el konulması nedeniyle hazırladıkları brifing dosyasını Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a takdim edemediklerini söyledi.

Bugün sabah saatlerinde Bingöl'den askeri helikopterle Tunceli’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Edibe Şahin ve kurum müdürleri tarafından karşılanan bakanlar, polis tören mangasını selamladı. Vali Güner'in makamında bir açıklama yapan Bakan Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı'nın Tunceli’deki projelerine değinerek Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin kendileri için önemli olduğunu ve bu bölgelerde pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Tunceli’ye ilk kez geldiğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise ilin eğitim açısından iyi bir seviyede olduğunu söyledi. 4+4+4’e geçişte Tunceli’de herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına dikkat çeken Dinçer, "Ben Tunceli Valimize, Milli Eğitim Müdürümüze ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada 4+4+4'e geçişte ve kılık kıyafet yönetmeliğine geçişte hiçbir sorun yaşamadı. Tunceli altyapı bakımından en sorunsuz illerin başında geliyor. Seçmeli derslerimizde lisedeki öğrencilerimiz genelde ekonomi bölümlerini seçti, bu da bizi mutlu etti. Bu durum gençlerimizin illeri için bir şey yaptığının göstergesi. Burada Milli Eğitim müdürlerimizle de toplantı yapacağız ve ilimizin sorunlarını yerinde görüp, çözüm arayacağız." şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN’DEN GÖZALTI SİTEMİ

Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ve Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'un da bulunduğu ziyarette söz alan BDP'li Belediye Başkanı Edibe Şahin ise Bakan Yılmaz’a, Basın Halklar İlişkiler Müdürü ve Özel Kalem Müdürü'nün gözaltına alınması nedeniyle hazırladıkları brifing dosyasına polis tarafından el konulduğunu bu nedenle kendisine sunacağı dosyayı getiremediğini söyledi. Ziyaret çıkışında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Edibe Şahin, “'Biz bakanımız geliyor' diye dosya hazırlıyorduk. Dosya gözaltına alınan iki arkadaşımız tarafından hazırlanıyordu. Şu anda ikisi de gözaltında olduğu ve bilgisayarlara da el konulduğu için bakanımıza dosyamızı sunamadık.” dedi.

Daha sonra Tunceli Üniversitesi'ni ziyaret eden Dinçer ve Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ'dan üniversite hakkında bilgi aldı. Bakan Dinçer ve Yılmaz'a, Rektörlük ziyaretinde Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Tunceli Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Yurt ve Alevi dedesi Ahmet Uğurlu tarafından Zülfikar kılıcı hediye edildi.

Tunceli Kültür Merkezinde düzenlenen programda söz alan Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Durmuş Boztuğ, Tunceli Üniversitesi'nin sosyal ve ekonomik anlamda katkılarına değinerek, üniversitenin sosyal ve ekonomik açıdan önemli 22 proje ürettiğini ve bunları yakında hayata geçireceklerini ifade etti.

Program, zurna çalgısının ardından Tunceli Üniversitesi hizmet binalarının temsili açılışının bakanların kurdele kesmesi son buldu.
Editör: TE Bilisim