Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel'in isminin kullanılması suretiyle yapılan dolandırıcılık olayıyla ilgili bir kişi göz altına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Gebze'deki işyerlerine gelen bir kişi kendisini Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel olarak tanıtarak Suriyelilere yardım etmek amacıyla para istedi. Bunun üzerine bazı vatandaşların kendilerine verilen banka hesabına çeşitli miktarda para yatırdığı öğrenildi. Ancak, para yardımında bulunan kişilerin araştırma yaptıklarında Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel ile kendisinden para isteyen kişinin aynı olmadığını anlayınca dolandırıldıklarını anladılar. Bunun üzerine bir de Gebze Belediyesi'nden konuyla ilgili yaptıkları araştırmada gerçek Engin Güzel'in böyle bir davranış, istek ve talepte bulunmadığının anlaşılması üzerine polise giderek şikayetçi oldular.

Şikayetler üzerine inceleme ve araştırma başlatan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler kendilerine verilen eşkal doğrultusunda bir kişiyi göz altına aldı. M.Ç isimli şüpheli Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği'ne getirilerek ifadesi alındı. Ancak, M.Ç.'nin suçlamaları ret ettiği öğrenildi. Şüpheli M.Ç'nin İstanbul'da ikamet ettiği ve bir kuyumcu atölyesinde işçi olduğu öğrenildi. M.Ç.'nin polise verdiği ifade de suçlamaları redettiği, söz konusu para yatırılan IBAN numarasını bir arkadaşına verdiği, arkadaşının bu hesabı kullanarak bir mağduriyet yaşattığını söylediği öğrenildi. Gebze Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan M.Ç. daha sonra adli mercilere sevk edildi.

Öte yandan, yaşanılan dolandırıcılık olayıyla ilgili müşteki sıfatıyla Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Engin Güzel'in haricinde 4 kişinin daha şikayetçi olduğu öğrenildi. Polis, şimdi daha fazla mağduriyet olup olmadığı konusunda araştırma yapıyor.

Editör: TE Bilisim