Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
Sakarya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, yeni yapılan belediye garajının güvenliğini sağlamak için sokak köpeklerinden yararlanılacağını söyledi.

    Başkan İnci, yaptığı açıklamada, sokak köpekleri için proje hazırladıklarını belirtti. Akova Mahallesi’nde yaptıkları belediye garajını sokak köpeklerinin koruyacağını kaydeden İnci, "Hendek Belediye Garajı’nı yaptığımız yerin etrafına yaklaşık 1,5-2 metre aralığında birbirine paralel tel çit çekeceğiz. 2 çit arasında köpek kulübelerimiz ve köpeklerimiz olacak. Fabrikalardan artan yemekler köpeklere yem olarak verilecek. Böylece tesislerimizi çok daha güvenli bir şekilde korumuş olacağız.” dedi.

    Bekçilik görevini yapacak olan sahipsiz sokak köpeklerinin veterinerleri tarafından bakımlarının yapılacağını ve kısırlaştırılacağını anlatan İnci, şunları dedi; "Eskiden beri sokak hayvanlarının bakımlarını, aşılarını ve kısırlaştırma işlemlerini periyodik olarak yapıyorduk. Dolayısıyla dün bakımlarını yapıp sokağa saldığımız sokak hayvanlarından bugün istifade edeceğiz. Bu şekilde hem tesislerde daha az sayıda özel güvenlikçi istihdam edeceğiz hem de tesisleri koruyan köpekler projesiyle diğer özel işletmelere de örnek olacağız. Ayrıca vatandaşlardan gelebilecek köpek isteklerine de eldeki imkanlar çerçevesinde yardımcı olacağız. 'Köpeğime bakamıyorum' diyen vatandaşların köpekleri evlerinden alınacak ve belediye tarafından sağlık kontrollerinden geçirilecek."

Editör: TE Bilisim