İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Yozgat’ın Boğazlıyan Belediyesi’nde çalışan işçiler maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile kişisel iş bırakma eylemi yaptı.

Boğazlıyan Belediyesi İtfaiye Amirliği hizmet binası önünde bire araya gelen işçiler, belediyeden maaşlarını alamadıklarını öne sürüp, "Maaşlarımız tam yatana kadar iş başı yapmayacağız. "dedi.

    İşçilerden Erdal Demirbaş, işçiler olarak maaş alamadıklarını ve bazen de maaşlarının 3’te birinin hesaplarını yattığını belirterek, oldukça mağdur olduklarını söyledi.

    Boğazlıyan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü emrinde 6 şoför ve 9 işçi olarak görev yaptıklarını anlatan Demirbaş, “Yıllarca belediye fedakarlığı hep bizden bekledi. 15 Nisan 2013 tarihinde personele ödenen ücret 650 Lira. Bu 650 lira ile ne yapalım? artık belediyeden de fedakarlık bekliyoruz.” dedi. Demirbaş, "Her bir personelin, banka kredisi ek hesabına borcu olduğu gibi, büyük çoğunluğumuzun evi ise kira. Ayrıca çocuklarımız okuyor. Hepimizin maaşı 2 Bin liradan aşağı değil. Personele ödenen ücret 650 lira. Bizler kendilerine soruyoruz. Buyurun, 650 lira ile siz geçiminizi sağlayın. Gerekli olan zaruri ihtiyaçlarını bu para ile ödeyin. Ek hesabınızı kapatın, evinizin kirasını ödeyin. Elektrik ve telefon giderlerini ödeyin. Gıda ihtiyaçlarınızı alın. Artan para ile de çocuğunuzun okul masraflarını karşılayın. Hiçbir esnafın yanında itibarımız kalmadığı gibi evimize ekmek götüremez duruma geldik. Taktir sizlerindir. Allah yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı.

Demirbaş, İş Bırakma sebeplerini kişisel olarak iş kanunu gereğince yaptıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim