YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Hayata hızlı giriş yapan akıllı telefonlar, insanların olmazsa olmazı haline geldi. Gece yatarken dahi başucundan ayrılmayan akıllı telefonlara, berberler de çözüm buldu. Tıraş olan müşteriler, berber önlüğünün önüne yapılan şeffaf pencereden dünyayla iletişime geçiyor.

Tıraş olurken kesilen saçlar üzerine dökülmemesi için boyna bağlanan berber önlüğü de teknolojiye ayak uydurdu. Üretilen şeffaf pencereli berber önlükleriyle müşteriler, hem tıraş oluyor hem de sanal dünya ile iletişimini koparmıyor.

Uzun yıllardır Antalya’da berberlik yapan işletme sahibi Erkan Kuran da akıllı önlük teknolojisine geçen berberler arasında. Müşterilerinin, akıllı telefonlarını tıraş olurken kullanmak istediğini ancak kullanamadığını belirten Erkan Kuran, artık kullanmaya başladıkları teknolojik berber önlüğüyle bunun önüne geçtiklerini söyledi. Müşterilerin yeni önlükleri görünce şaşırdıklarını söyleyen Kuran, ‘Burası neden böyle?’ şeklinde sık sık soruyla karşılaştıklarını belirtti.

Akıllı telefonları bu pencereden kullanarak sosyal medya ve sanal dünyadan uzak kalmadıklarını kaydeden Kuran, “Müşterilerimiz, başlattığımız bu uygulamamızdan oldukça memnun. Hatta bazı müşterilerimiz tıraşın bittiğinin bile farkında olmuyor. Kendisini o derece telefonuna kaptırıyor.” dedi.

Kuran, 20 liraya aldıkları önlüklerle müşterilerini daha çok memnun ettiğini sözlerine ekledi. Yıllardır geldiği berberin bu şekilde bir uygulamaya geçmesinden memnun kalan Ahmet Ay, yeni önlüğü ilk gördüğünde kendisinin de anlamadığını ancak böyle bir şeyin de lazım olduğunu vurguladı.

Editör: TE Bilisim