Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı'ndan dönen İzmir’in Bergama İlçesi Ticaret Odası üyeleri buradaki izlenimlerini düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahraman, ITB Berlin Turizm Fuarında bulunmuş olmanın ve ardından dünyanın en büyük limanlarından olan Hamburg Liman gezisinin çok fayda sağladığını, Bakırçay bölgesi adına çok verimli bilgiler edindiklerini ve gözlemlediklerini belirtti. 20-25 kilometre karelik bir alanda 1200 yıllık geçmişiyle var olan ve tam kapasite çalışan bir limanı görmüş olmanın büyük deneyim olduğunu söyleyen Kahraman, fuardaki ve limandaki ikili görüşmelerle çok verimli bilgilerle geri döndüklerini, girişimde bulunmak isteyen fayda sağlamayı amaçlayan kim olursa bilgilerini aktarmak için hazır bulunduklarını kaydetti.

Yurtdışında Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen birçok firmanın var olduğunun da altını çizen Kahraman, bölgemiz için bunun çok büyük bir fırsat olduğunu açıkladı. Fuara katılan üyelerin deneyimlerini de aktardığı toplantıda bölge adına da özeleştiri yapılma fırsatı doğmuş oldu. Hamburg Liman yöneticilerinin Şakran Limanını yakından takip ettiklerini, önem verdiklerini belirttiklerini ileten Erol Işıldak, “Mersin Limanı'ndaki hataya siz düşmeyin, mesken limanı haline dönüştürmeyin, limanı daraltmayın” dediklerini bildirerek geziden çok fayda sağladıklarını işaret etti.

Fuar organizasyonunda ve Berlin’de konaklama işlemlerinde ön ayak olan Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akçay ise ITB Berlin Fuarı'nın katılan 17 kişi ile birlikte bölge adına çok faydalı geçtiğini, Türkiye ile işbirliği yapmak isteyen pek çok firmanın var olmuş olması ile yatırım olanaklarının değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

ITB Berlin 2013 Turizm Fuarı'na tek turizmci olarak katılan ve bu organizasyondaki işlemlerde ön ayak olan bir diğer isim ise Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Birol oldu. Fuarın bölge adına fayda getirecek önemli bir adım olduğu görüşünde bulunan Birol, edinen tecrübelerin Bergama adına en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğine işaret etti.

Editör: TE Bilisim