Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi'nde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) sanayici ve iş adamlarıyla yemekli toplantıda bir araya gelen Kaymakam Alattin Aktaş sanayicilerin karşı karşıya bulunduğu sorunları dinledi ve çözüm önerileri sundu.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikaların sahipleriyle yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un da katıldığı toplantıda sanayicilerin karşı karşıya bulundukları sorunlar masaya yatırıldı ve çözüm önerileri arandı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçe ve bölge kalkınması açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaparak, “Biz bir an önce OSB’nin gelişimini tamamlayıp, tam kapasite ile faaliyete başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz ve önümüzdeki günlerde Ankara’da düzenlenecek olan Trabzon Günleri’nde de Organize Sanayi Bölgemizdeki faaliyetleri en iyi şekilde tanıtmak amacındayız.“ dedi.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Bölge Müdürü Muzaffer Yıldız ise yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın imalat sanayine yönelik olarak hibe fonu çıkardığını ifade ederek, “Burada 400 milyonluk bir yatırımı karşılıyorlar ve yüzde elliye varan bir hibe uygulanıyor. Bu hibeden yararlanmak için imalat yapıyor olmak ve faal durumda olmak şartı aranıyor. Bu kapsamda pazarlamanın geliştirilmesi, kapasite artırımı ve dış ticarete yönelmeyle alakalı projeler sunulabiliyor. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının 10 trilyona yakın bir parası var ve bunu 6 ile dağıtacak. Bu kapsamda, özellikle organize sanayi bölgelerindeki firmaların müracaat ederek bu hibeden yararlanmalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş ise, “Birlikte gerçekleştirmiş olduğumuz bu paylaşma, karşılıklı danışma ve fikir alışverişinden son derece memnun oldum. Organize sanayi bölgemizi yüzde 100 doluluk oranına ulaştırmak, kapasite artışını gerektiğinde gerçekleştirmek ve yatırımcılarımızın isteklerini paylaşalım istedik ve yemekli bir toplantıda bir araya gelmeyi düşündük.” dedi

Aktaş ayrıca, organize sanayi bölgesini büyütmek için ikinci bir etap daha başlatabileceklerine de dikkat çekerek, “Büyük Trabzonumuza daha fazla yatırım yapmak, daha fazla yatırımcıyı çekmek ve daha çok istihdam kapılarını aralayabilmek adına kapasiteyi artırmak istiyoruz.“ şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölge Müdürü Kudret Aslan’dan edinilen bilgilere göre toplam 26 fabrika kapasiteli Beşikdüzü OSB’de şu an 14 fabrika faal durumda ve 300 işçi çalışıyor. Diğer 12 fabrikanın daha faaliyete başlaması durumunda yaklaşık bin işçi çalışacak.

Editör: TE Bilisim