AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Beykoz ve Silivri ilçelerinin daha sağlıklı alt yapıya ulaşması için atık su hatları yenileniyor. Çalışmalarla, yaklaşık olarak 100 kilometre uzunluğunda atık su alt yapısı inşa edilecek.

Atık suların sağlıklı bir şekilde tahliyesini sağlamak için bölgede başlatılan çalışmalarda, 300 ila 2 bin mm çaplarında alt yapı inşası yapılıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Beykoz’da 40 kilometre, Silivri’de 62 kilometre uzunluğunda alt yapı inşaasına başlanacak. Projelerin 2014 yılında tamamlanması bekleniyor. Projelerle bölgeler sağlıklı alt yapıya kavuşurken, sahillerin de atık sularla kirlenmesi engellenecek.

Şu ana kadar tamamlanan çalışmalar şöyle: Beykoz’da, Kanlıca Meydanı, Mihrabat Caddesi, Çubuklu, Çiğdem, Gümüşsuyu, Paşabahçe, Soğuksu, İncirköy, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Tokatköy, Kavacık, Kadıköy, Çavuşbaşı ve Göksu Mahalleleri civarında 26 kilometre.

Silivri’de, 4 bin 606 metre atıksu kolektörü, 15 bin 205 metre atıksu şebekesi, bin 400 – 2 bin mm çaplarında 150 metre boru itme imalatı, 5 bin 400 m’lik sahil kolektörlerinin 794 m’lik kısmının yapımıyla Haziran ayında sahildeki çalışmalar sona erecek.

Editör: TE Bilisim