Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde maddi durumu iyi olmayan çocuklara, Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulübü'nden kayak malzemesi yardımı yapıldı.
Kulüp; Sarıkamış’taki, Yukarı Sarıkamış İlköğretim Okulu ile İsmetpaşa İlköğretim Okulu'nda okuyan ve maddi durumu iyi olmayan 11'i kız olmak üzere toplam 22 öğrenciye kayak malzemesi ile kayak giysisi yardımında bulundu.
Beylikdüzü Kayak ve Yüzme Spor Kulübü Başkanı Metin Karayazı, yaptığı açıklamada kendisinin de Sarıkamışlı olduğunu belirterek, memleketi Sarıkamış’ta kayak sporunun alt yapısına destek sağlamak istediklerini söyledi.
Metin Karayazı şunları söyledi: "Sarıkamış’ın kayağın mutfağı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bende Sarıkamış’ta doğdum büyüdüm, yokluğun ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden memleketimde kayak malzemesi olmayan çocuklara, kayaktan mahrum olmamaları için bir nebze olsun katkı sağlamak istedik. Kulüp olarak bu yardımlarımız devam edecek. İnşallah ileride milli takıma girebilecek iyi kayakçılar yetişir.” dedi.
Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen de, memleketini unutmayan ve burada bu çocukları sevindirdiği için Metin Karayazı ve kulüp üyelerine teşekkür ettiğini söyledi.
Kayak malzemeleri teslim edilen öğrencilere, hafta sonları Bayraktepe Kayak Merkezi’ndeki pistlerde antrenör denetiminde Alp disiplini eğitimi verileceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim