Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Beyoğlu’nda, Haziran Hareketi üyesi bir grup, iç güvenlik yasasını protesto etti. Tünel meydanında toplanan grup, Galatasaray meydanına gelerek burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan kişi, gözlüklerini yanında getirmediği için metni okumakta zorlanınca ilginç görüntüler oluştu.

Tünel meydanında 15.00 sıralarında toplanan grup, ellerinde ‘İç güvenlik yasasına hayır’, ‘AKP’ye değil halklara güvenlik’, ‘İç güvenlik yasası hükümsüzdür’ yazılı pankartlarla slogan atarak Galatasaray meydanına yürüdü. Çevik kuvvet polisleri, İstiklal Caddesi ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Sloganlar atarak Galatasaray meydanına gelen grup, burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okumak için kağıtları eline alan bir kişi, gözlükleri yanında olmadığı için açıklamayı okumakta güçlük çekti. Bunun üzerine eylemcilerden biri metni alarak okumaya devam etti.

Grup adına yapılan açıklamada, “Bu yasayla İsrail’e lafta esip gürleyen, her türlü ilişkiyi en üst düzeye çıkarmalarını unutmamız mı isteniyor? Besleyip büyüttükleri çeteler eliyle Ortadoğu’nun yakılıp yıkılmasını, kadınların tecavüze uğrayıp köle pazarlarında satılmalarını unutmamız mı isteniyor? Pervasızca aç gözlülükle doğamızın, kentlerimizin yağmalanmasına göz yummamız mı isteniyor?” denildi.

Editör: TE Bilisim