Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
 Saraydan seçim kararı alındığını bilmesine rağmen AKP'li Bekir Bozdağ, 7 Haziran sonrası koalisyon kurulamamasından MHP'yi sorumlu tuttu. 

AKP Yozgat İl Teşkilatı tarafından Bozok Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen programda AK Parti Yozgat milletvekili adayları partililere tanıtıldı. Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrası koalisyon hükümeti kurulması konusunda görüşmeler yapıldığını ancak CHP ve MHP ile uzlaşma zemini bulunamadığını söyledi. 

Koalisyon hükümeti kurulmaması yönünde Bahçeli'nin tavrını eleştiren Bozdağ,

"Başbakanımızın kendilerine götürdüğü 4 teklif; "Gelin koalisyon hükümeti kuralım. Kabul görülmez ise seçim tarihi belli bir geçici koalisyon hükümeti kuralım. Eğer bu da kabul görmezse o zaman seçim tarihi belli bir azınlık hükümeti kuralım. Eğer bu da kabul görmezse Türkiye Büyük Millet Meclisini kendi sorununu çözemeyen bir meclis pozisyonuna düşürmeyelim, seçim kararı alalım" şeklinde oldu. Daha Sayın Başbakanımız ağzını açmadan Sayın Bahçeli "Koalisyona yoğuz, seçim tarihi belli koalisyona ona da yoğuz, azınlık hükumetine, seçim tarihi belli olmak kaydıyla ona da yoğuz, eğer AK Parti olarak Parlamento'ya erken seçim kararı getirirseniz ona da oyumuz hayırdır" diyerek bütün kapıları kapattı. Her zaman Türkiye'de sorun çözen noktada duran Sayın Genel Başkan bu sefer ne düşündü, hangi matematik hesapları yaptı bilmiyoruz ama Türkiye'nin önünü kilitleyen, Türkiye'yi yeniden seçime mecbur eden Türkiye'yi geçici hükümete mahkum eden bir irade ortaya koydu." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim