İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB), bu yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’i iki büyük ödülle onurlandırdı. AYYB Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödül Komitesi, Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödülü'ne bu yıl Laçiner’i layık gördü. Komite ayrıca Yılın Rektörü Ödülü’nü de Laçiner’e verme kararını aldı.

Çok sayıda Türk ve yabancı bilimadamı ve diğer uzmanlardan oluşan komite, ödülleri Çanakkale’de verecek. 30 Ocak 2015'te 'de düzenlenecek ödül töreninde Prof. Dr. Laçiner'e, iki ödülün birden takdim edileceği belirtildi. Törende, birlik yetkilileri ve komitenin uluslararası saygın üyeleri de hazır bulunacak. Bilge Kağan Avrasya Bilim Ödülü Komitesi, 99 bilimadamından oluşuyor. Ödüller hakkında açıklama yapan AYYB Genel Başkanı Hasan Cengiz, Prof. Dr. Sedat Laçiner’i tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Ödül komitesinde yer alan isimlere de dikkat çeken Cengiz, isimlerin Türk ve İslam âleminde çok saygın kişiler olduğunun altını çizdi.

Rektir Laçiner, Bilge Kağan Bilim Ödülü’ne bilimsel faaliyetleri nedeniyle layık görülürken Yılın Rektörü Ödülü’nü almasında insan merkezli yöneticilik anlayışı, öğrenci ve akademisyeni öncelikli gören bakış açısı, ÇOMÜ'nün son dört yılda bilim ve eğitim alanlarında yaptığı atılımlar, Laçiner dönemindeki kalkınma ve gelişme hamlelerinin etkili olduğu belirtiliyor.

AYYB, daha önce de şu anki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ödül verilmesi kararını almıştı. Birlik, 2013 yılında Uluslararası Bilge Kağan Dünya Barış Ödülü’nü Erdoğan’a vermeyi kararlaştırmıştı. Rektör Sedat Laçiner ise daha önce Davos Economic Forumu tarafından Genç Küresel Lider (Young Global Leaders) olarak önerilmiş, bu listeye entelektüeller dalında giren ilk ve tek Türk olmuştu.

Editör: TE Bilisim