Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Bilgisayar teknolojisinin hergün yeniliklerle tanışması üzerine eski kasalar hurdacıların gözdesi oldu. Hurdacılar, aldıkları eski kasaları Ankara’ya götürerek, ikinci el bilgisayar pazarında ve parçalayarak internet üzerinden pazarlama yolunu seçiyor. İkinci el pazarda ucuz olduğu için masa üstü bilgisayarlar rağbet görüyor.

Bilgisayarını tamir ettirmek için getiren vatandaşlara almaları için bir ay mühlet tanındığını açıklayan Akademi Bilişim sahibi Oğuzhan Başer, bir ayı geçen bilgisayarları mecburen satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bunun yanında, bilgisayarı tamir ettiren ve daha sonra fiyatı yüksek bulunan vatandaşların bilgisayarı almadan gittiklerini belirten Başer, “Genellikle bunlar masa üstü tabir edilen bilgisayarlardan oluşuyor. Bunlar zamanla işlevlerini yitiriyor ve kullanılmaz duruma düşüyor. Biz de zararımızı gidermek için Ankara’dan gelen hurdacılara 8 ila 15 lira arasında satıyoruz.” dedi.

Hurdacıların, kasanın içinden sadece ana kartı istediklerini ifade eden Başer, “Yazıcı, monitör ve klavyeyi almak istemiyorlar. Bunların geri dönüşümde kullanılmadığını beyan ediyorlar. Biz de bu yüzden zarar ediyoruz.” diye konuştu.

Laptopların da sonunun geldiğini ifade eden Başer, “Vatandaşlar, artık teknolojiyi daha küçük kullanmak istiyor. Bunun için de tablet bilgisayar ya da cep telefonuyla işini görme yolunu tercih ediyor. Öte yandan, masa üstü bilgisayarları da hurdacılar alıyor ve toplam bilgisayar yaparak, maddi durumu iyi olmayan insanlara tekrar satıyor. Masa üstü bilgisayarı bazı insanlar ise sadece oyun oynamak için tercih ediyor.” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim