MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Kütahya'da ilkokul öğretmeni İsmail Birgül, yeni nesillere örnek olacak bir davranışla, çocukları bilgisayar alışkanlığından kurtaracak bir çalışma başlattı. Birgül, öğrencilerine, internette oyun oynama yerine öğretmenlerinin sosyal bilgiler, beden eğitimi dersinde oynattığı eski oyunları oynatıyor.

Oyun alanlarının azalması ve teknolojinin gelişmesiyle bu dönemde çocukların en iyi oyun arkadaşı bilgisayar oldu. Zamanın çoğunu bilgisayar başında geçiren çocuklar beyin hasarlarıyla karşı karşıya kalıyor. Simav ilçesine bağlı Çitgöl beldesinde ilkokul öğretmeni olan İsmail Birgül, çocuklara eski zararsız oyunları öğretiyor. Birgül, "Bu oyunları öğrencilerime anlatınca çok heyecanlandılar. Oyunlar hakkında öğrencilerde merak oluştu. Herhangi bir maddi masrafı olmadığından dolayı çocuklar bu oyunları hemen oynamak istiyor." dedi.

Çocukların bu oyunu oynamak için teneffüsleri iple çektiğini belirten okul velisi ve aynı zamanda Çitgöl Belediye Başkanı Recep Yalçın, "Çocuklar bu oyunları çok sevdi. Çocuklarımızı bilgisayar başından kaldıramıyor ve aile içi iletişim sıkıntısı yaşıyorduk. Öğretmenimiz İsmail Birgül'e, bu düşüncelerinden dolayı teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

Gazoz kapağı, çelik-çomak, topaç çevirme ve yedi kiremit gibi oyunları oynamayı çok sevdiğini söyleyen 4/A sınıfı öğrencisi Betül Bayrak ise şöyle dedi: "Öğretmenlerimiz, internet oyunlarının bizim gelişmemizdeki zararlarını anlatmasına rağmen internet kafede saklı bir şekilde oyun oynardık. Bu oyunları öğrenince eski oyunların ne kadar güzel olduğunu öğrendim. Topaç çevirme oyununu çok seviyorum. Arkadaşlarımızla bu oyunları oynamayı çok seviyoruz."

Çocukların bazı değerleri görerek kavradığını belirten İsmail Birgül, öğrencilerin bu oyunlara sahip çıkmasının çok güzel olduğunu ifade etti. Birgül, amacın öğrencileri sanal oyunlardan vazgeçirerek, internetin kötü etkilerinden korumak ve aynı zamanda geçmişten günümüze ulaşan kültürü yeni nesillere öğretmek olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim