İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Rusya Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda, üç kategoride birincilik kazanan Namık Tanık Koleji öğrencileri, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası Yarışma Komitesi (UOK)’nin sorumlu olduğu URFODU Bilgi Yarışması’nın organizasyon komitesinde Rusya Federasyonu, Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna, Kazakistan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Polonya, Tacikistan ve Almanya milli eğitim bakanlık uzmanları yer alıyor.

Özel Namık Tanık İlköğretim Okulu Müdürü Mükremin İçer, URFODU Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nın amacının; 5., 6., 7., 8., 9.,10. ve 11. sınıf öğrencileri arasında Matematik, Coğrafya, Biyoloji, Türkçe, İngilizce ve Almanca’da öğrencilerin bilgi seviyesini tespit edip, en başarılı ve en iyi öğrencileri seçmek olduğunu ifade etti. Dereceye giren öğrencileriyle gurur duyduklarını söyledi. İçer, ''URFODU Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’yla ülkelerin stratejik kaynak olarak gördüğü entellektüel yeteneklerin ortaya çıkarılması ve ilerleyen zaman içerisinde öğrencilerin köreltilmeden yetiştirilmesi hedeflenmektedir.'' dedi.

URFODU Bilim Temelleri Yarışması’nda Özel Namık Tanık Koleji öğrencilerinden Melike Akçay, Ece İrem Çiçek Matematik; Nurefşan Karabiber Türkçe; İlayda Demir İngilizce kategorisinde altın madalya, Zeynep İpek Balcı ise Türkçe kategorisinde gümüş madalya kazandı.

Hediye töreninde konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.


Editör: TE Bilisim