Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
 Çankaya ilçe teşkilatı üyesi ve Ankara milletvekili iken MHP’den ihraç edilen ve AKP’den milletvekili olan Tuğrul Türkeş’in ihraç kararına itirazına olumsuz yanıt geldi. Bilirkişi Prof. Dr. Ali Akyıldız, mevzuya ilişkin raporunu Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sundu.
Tuğrul Türkeş, MHP Merkez Disiplin Kurulu tarafından 5 Eylül 2015 tarihinde “kesin çıkarma” cezasıyla partiden ihraç edilmişti. Türkeş bu karara 14 ve 18 Eylül 2015 tarihlerinde itiraz etmiş, MHP müşterek Disiplin Kurulu itirazı reddetmişti. Türkeş bunun üzerine davaya mevzu kararın iptali için mahkemeye başvurmuştu.
Bilirkişi Prof. Dr. Ali Akyıldız, önceki gün Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu raporunda şunları belirtti:
“Eldeki davada süreç, Tüzük’teki usül hükümlerine uygun olarak görülmüş ve parti içi denetim yolları da tüketilerek (ortaklaşa Disiplin Kurulu’nun 28 Eylül 2015 tarih ve 2015/08-490 sayılı kararı) eldeki dava açılmıştır. Sadece 2820 sayılı siyasal Partiler Kanunu’nun 57. Maddesine bakılırsa, esasa ilişkin bir inceleme yapılması mümkün değildir. İşlemdeki usuli süreç bakımından da Tüzüğe aykırı ve iptali gerektirir bir husus bulunmadığı değerlendirilmektedir.”
Editör: TE Bilisim