MHP Bingöl belediye başkanı bir Ramazan iftarından sonra Genç ilçesinden Bingöl’e dönerken komünist taşeron ajan katillerin silahlı saldırısı ile şehit oldu.

MHP’nin bölge insanıyla irtibatını koparıp önce Komünist sonra bölücü PKK militanlarının önünü açmak isteyenlerin alçak saldırısı ile pırıl pırıl genç dinamik hayat dolu belediye başkanı ve ailesinden iki kişiyi daha şehit ettiler yaralı kardeşi çok yakında şehit oldu.

‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’

İşte çok önemli siyasi kişilik manidar şehadet tazeliğini hala koruyor. Sevilen gönüllere taht kuran belediye başkanının adı Hava alanına verilmelidir.

Konu ile alakalı Hikmet Tekin’in Ülküdaşı o günleri yaşayan Nesip Sağır şu satırlar yazdı.

“Resimde görülen sağdaki şahıs Şehid Bingöl MHP Belediye Başkanı kardeşim, ağabeyim, Ülküdaşım merhum Hikmet Tekin ‘dir. Bu resim vefatından tahmini 25 gün evvel İstanbul’da bizim evde çekilmiştir. Kahpe bir pusu neticesinde 12 Ağustos 1979 yılında mübarek Ramazan ayında Genç ‘den Bingöl’e iftar sonrası dönüşünde kendisi, kardeşi Ahmet ve annesi ile birlikte şehit edilmiştiler! Yazılacak çok şeyler var da, lakin benim gücüm kalmadı. Her üçünüzü Allah, Peygamber efendimize komşu eylemiştir ve mekanlarınız cennet’dir inşallah . Ruhlarınız şad olsun. Sizleri unutmadık ve unutmayacağız !..”

Editör: TE Bilisim