‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Bingöl Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta Salı günü üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalara tepki göstermek amacıyla açlık grevine başlayan 7 öğrenciye bugün 15 kişi daha katıldı. Böylece açlık grevine giren öğrenci sayısı 22 oldu.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Mahsun Doğrucu, üniversite yönetimi tarafından haksızlıklara uğradıklarını ifade ederek, talepleri yerine gelene kadar açlık grevine başladıklarını belirtti. Doğrucu taleplerini şu şekilde sıraladı: ''Özerk kurum olan üniversiteye, polisin hiçbir şekilde girmemesi ve haksız yere verilen uyarı, kınama, uzaklaştırma gibi cezaların geri çekilmesi, en demokratik hakkımız olan basın açıklamaları ve demokratik eylemler için izin alma zorunluluğunun olmaması, üniversite güvenlik güçlerinin öğrenciler üzerindeki baskılara son vermesi.''

Taleplerin kabul edileceği ana kadar açlık grevine devam edeceklerini belirten Doğrucu, ''Bütün üniversite öğrencilerini salı günü okulu boykot etmeye, derslere girmemeye çağırıyoruz.'' dedi. Yapılan basın açıklaması sonrasında öğrenciler sloganlar eşliğinde Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'ne giderek, grevde bulunan arkadaşlarına katıldı.

Editör: TE Bilisim