Milli egemenliğimiz kaldı mı? Milli egemenliğimiz kaldı mı?
Bingöl'de il emniyet müdürüne düzenlenen ve 2 polisin şehit edildiği suikastla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan ilk defa açıklama yapıldı.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Celal Aygül adına yapılan yazılı açıklamada, '' Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, Terör örgütü üyesi olmak, Kasten insan öldürmek ve 6136 Sayılı yasaya muhalefet suçlarından haklarında soruşturma yürütülen şüphelilerden A.K. ve E.Ş. hakkında terör örgütü üyesi olmak suçundan yürütülen soruşturma, bu şüphelilerin tutuklu olmaları da göz önüne alınarak tefrik edilmiş ve haklarında terör örgütü olmak suçundan iddianame düzenlenerek Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunulmuştur. Bu şüpheliler ve dosyada yer alan başka bazı şüpheliler hakkında Devletin bütünlüğü ve birliğini bozmak, terör örgütü üyesi olmak, kasten insan öldürmek ve 6136 sayılı yasaya muhalefet suçlarından soruşturma halen devam etmektedir. Bir başka anlatımla adı geçen şüpheliler A.K. ve E.Ş. hakkında bahse konu terör saldırısına katılıp katılmadıkları hususunda soruşturma henüz sonuçlanmamış ve bu konuda herhangi bir karar verilmemiştir.'' ifadeleri yer aldı.

9 Ekim 2014'te meydana gelen suikastta Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olmuştu. Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile koruma polisi Uğur Adlı yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla olaydan yaklaşık bir saat sonra Genç ilçesinde öldürülen 4 PKK'lının silahları ile şehit polislere isabet eden mermiler Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'nda incelenmiş ve polislere sıkılan kurşunların, öldürülen kişilerin silahlarından çıkmadığı tespit edilmişti. Konuyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Umut Savaş K., Ali K. ve Erhan Ş.'nin tutukluluğuna ilişkin incelemeye bakan hakim, sanıklardan Umut Savaş K. hakkındaki tutuklamayı, yurtdışı yasağı ve adlî kontrol şartıyla geçtiğimiz ayda kaldırıp Ali K. ve Erhan Ş.'nin tutukluluğunun ise devamına karar vermişti.

Editör: TE Bilisim