Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Fatih Camii'nde çeşitli sivil toplum örgütlerinin organizasyonuyla bir araya gelen binlerce kişi, Suriye halkı için dua etti. Programa Suriye ve Türkiye’den çok sayıda din alimi katıldı.

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF ) ve Yavuz Sultan Selim Gençlik Derneği, 'Suriye İçin Duada Buluşalım' sloganıyla organizasyon düzenledi. Programın yapıldığı Fatih Camii avlusu öğle namazının ardından binlerce kişiyle doldu. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlanan programda Suriye'de akmaya devam eden kan ve gözyaşlarının durması için el açıp dua edildi. Organizasyona Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanısıra Türkiye’den ve Suriye’den çok sayıda din alimi de katıldı.

Dua merasiminde bir konuşma yapan Eymen Şeybani, Suriye’de büyük bir zulüm yaşandığını dile getirdi. Bütün dünyanın Suriye’de yaşananları gördüğü belirten Şeybani, ancak duruma sessiz kalındığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Şeybani, bütün Müslüman alimini Suriye halkına dua etmeye çağırdı.

Programda; Usame Rıfai, Mucir el Hatip ve Muhammed Muvaffak el Murabia gibi Suriyeli alimlerin dualarına binlerce kişi el açıp amin dedi. Ömer Döngel de cemaate dua ettiren din adamları arasında yer aldı. Fatih Camii avlusunu dolduran kalabalık duaların ardından olaysız dağıldı.



Editör: TE Bilisim