Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına

İlimizin yetiştirdiği değerlerden bir tanesiydi o. Belediye başkanlığından tutunda İstaç Genel Müdürlüğü dönemi de dahil, adamlığından davasından taviz vermeyen biri olarak tanıdım. Vefatının birinci sene-i devriyesinde Mustafa CANLI ağabeyi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Onunla tanışıklığımız üniversite okuduğum yıllara dayanmakta. 2014 yılında Çanakkale de  orada doğmuş büyümüş bir kardeşimizle istişare ederek neden Canakkale'de de bir Gümüşhaneliler Gecesi olmasın diyerek oraya göç etmiş hemşehrilerimizinde desteğini alarak bu programı organize ettik. Tabi maksat bir eğlence birlik beraberliğin yanında Gümüşhanenin kültür elçiliği görevini de yerine getirmekti. Bu anlamda Gümüşhaneye özgü pestil, köme, kuşburnu suyu vb. gıdalara ihtiyaç vardı.

Çünkü tanıtım maksatlı yaptığınız bir gecede bölgeye özgü ürünler olmazsa olmazdı. Nitekim programımıza Çanakkale il valimizi belediye başkanımızı siyasi parti il başkanlarını sivil toplum kuruluşlarını vb. davet etmiştik ki o yüzden bunlar olmazsa olmazdı. Bir Üniversite öğrenci topluluğu olması münasebetiyle maddi kaynağımız az olduğundan kara kara düşünürken rahmetli Mustafa CANLI başkanımız hatırımıza geldi. O dönem belediye başkanlığı görevindeydi.

Bir sevdiğim abimizin vasıtasıyla şahsi numarasına ulaştık. Epey düşündük acaba ilgilenir mı destek çıkar mi sonuçta bir öğrenci topluluğu ve resmi olan bir şey yok. Bu düşünceler içinde umutsuzca aradık. Başkanımla görüşmeyi ben sağladım. Önce kendimi tanıtıp hâlini hatırını sordum. Sonra yapacağımız organizasyonu anlatıp kendilerini de davet ettim. Oda bir programdan dolayı katılamayacağını ama kendisinin bir şeyler yapabileceği bir görevinin vazifesinin olup olmadığını sordu. Tabi ben sevinmiştim. Küçükte olsa bir ilin belediye başkanıyla sohbet etmekten derdimi aracısız ona aktarabilmekten mutlu olmuştum.

Bende kıymetli başkanımıza etkinlikte yöremize ait ürünlere ihtiyaç olduğunu bütçemizin sınırlı olduğunu bu konuda bizlere destek olup olamayacağını sordum. Oda tabiki sizler küçük bütçeyle ilimizi tanitacaksiniz ben de destek olmayacağım. Hemde bir hemşehri organizasyonuna diye cevap verdi. Sonra salonun kaç kişilik olduğu tahmini katılımcı sayısını ve kargonun gönderileceği adres bilgisini aldıktan sonra iyi dileklerde bulunup telefonu kapatmıştık. Ama mutluyduk. Aradan 4 gün geçtikten sonra istediğimiz malzemeler istedigimizin dışında fazla fazla gelmişti. Ben o gün tanımıştım Mustafa CANLI'yı.

Onunla olan hatıram bu sekilde. Allah ondan razı olsun. Her zaman hemsehrisinin yanında olan bir kişiydi. Her daim hemşehrisi için CANLI olabilmek, ben dahil her babayiğidin harcı değil. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.  Sevgilerimle.

Olgun Narin

Editör: TE Bilisim