Whatsapp üzerinden vatan savunması! Whatsapp üzerinden vatan savunması!
Ümraniye’de gece geç saatlerde kapıların zilini çalan hırsızlar evdekilerin uyuyup uyumadığını ya da evde olup olmadığını kontrol ediyor. Kapı çaldıktan sonra evden tepki gelmiyorsa soygun gerçekleşiyor. İlçede son günlerde bu yöntemle soyulan ev sayısında artış oldu.

Kış aylarında sokakların boş olmasını fırsat bilen hırsızlar soygun için değişik yöntemler deniyor. Son zamanlarda Ümraniye Dumlupınar Mahallesi’nde hırsızlık olaylarında artış gözleniyor. Özellikle gece saatlerinde mesaiye başlayan hırsızlar kapı kapı dolaşıp zilleri çalıyor. Zil sesini fark etmeyen ev sahipleri ise hırsızların hedefi oluyor. Zanlılar içeride birileri olsa dahi eve girip soygunu gerçekleştiriyor. Demir parmaklıkları söken hırsızlar evde ne var ne yok alıp götürüyor. Mahalleli ise soygunlara karşı emniyetten yardım bekliyor.

Dumlupınar Mahallesi’nde önceki akşam evi soyulan Cengiz Topal, mahallede yeterli önlemin alınmadığını söyledi. Akşam 20.00 sıralarında soygunun gerçekleştiğini anlatan Topal, “Ben evde yoktum. Eşim de bir üst kattaydı. Arka penceredeki demir parmaklıkları sökmüşler. İçeri girip, televizyon, ziynet eşyası ne varsa alıp gitmişler.” dedi.

Hırsızların evlerin çevresinde keşif yapmadan bu olayı gerçekleştiremeyeceğini dile getiren Topal, “Bu olay aniden gelişen bir olay değil. Bana göre önce bir keşif yapıyorlar. Evde kimse yoksa soygun yapılıyor. Geceleri zillere basıyorlar. İçeriden bir tepki gelmezse içerdeki ev halkı olsa dahi eve giriyorlar. Ev halkı uyuyorsa soygunu gerçekleştiriyorlar. Bu olaylardan hepimiz muzdaripiz. Bu mahallede herkes birbirini tanır. İnsanların birbirine zarar verme olanağı yoktur. Bundan dışarıdan gelen insanlar. İstediğimiz tamamen devlet önlemidir. Güvenlik kuvvetlerinin önlem almasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim