Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok! Akademiler Türklere kapatıldı bunun başka açıklaması yok!
Aydın’da iki öğrenci arasında yaşanan küçük bir tartışma üzerine Bıyıklı Ortaokulu’nu basan dört veli, 12 yıllık Türkçe öğretmeni Mehmet Reşat Kaya’yı darp etti. Burnu kırılan ve vücudunun birçok yerinde darp izi olan Kaya, 20 günlük rapor aldı. Öğretmeni önce okulda darp eden veliler, kaçınca okul dışında yakalayıp darpa devam etti. Öğretmeni, zanlıların elinden meslektaşları kurtardı. Velilerin tehditleri devam edince jandarma ekipleri okulda güvenlik önlemi aldı.

Olay, Koçarlı ilçesinde meydana geldi. İki öğrenci arasında yaşanan problemi ailesine yanlış aktardığı öğrenilen bir kız öğrencinin velisi ve yakınları okulu bastı. Hiç soru sormadan, doğrudan öğretmen Kaya'yı darp etmeye başladılar. Mehmet Reşat kaya, zanlıların elinden okul dışına kaçtı. Yaklaşık 300 metre kovalayan zanlılar, yolda yakalayarak yeniden darp etti. Burnu kırılan, yüzünde ve vücudunda darp izleri oluşan öğretmeni meslektaşları kurtardı. Vaka üzerine okula gidip öğretmenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün, velilerin olayı yanlış anladığını, doğruyu öğrenince özür dileyeceklerine inandığını söyledi.

Kendisini darp edenlerden şikayetçi olan öğretmen Mehmet Reşat Kaya ise, “Ben görevimi yapıyordum. Hiçbir şey sormadan gelip darp ettiler. Görevini yapan öğretmene bu yapılmamalı.” dedi. Geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Aktif Eğitimciler Sendikası Aydın Temsilcisi Ömer Küçükgüldal Koçarlı Temsilcisi Alim Süngü ve sendika üyeleri de olayı kınadı. Öğretmenlere yönelik şiddetin son bulmasını isteyen Küçükgüldal, “Görevini yapan öğretmenlerimize şiddet son bulsun.” dedi.

Bıyıklı Ortaokulu'nda Kaya'yı darp ettikten sonra kaçan zanlılar, öğretmenleri tehdit etmekten de geri kalmadı. Bundan dolayı jandarma ekipleri, okul önünde ve çevresinde güvenliği sağlıyor. Kaymakam Sülün, olayın en kısa sürede açıklığa kavuşması ve faillerin yakalanması için çalışma başlattıklarını belirterek, okulda eğitimin normale döneceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim